29 Temmuz 2018 12:48

Moro halkı özerklik yasasını görüşüyor

Müslüman Moro halkı, kapsamlı özerklik sağlayan yasayı görüşmek üzere toplantı düzenliyor.


Fotoğraf: AA

Paylaş

Filipinler’deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF), Müslüman olan Moro halkına kapsamlı özerklik sağlayan yasayı, bölge halkının katılımıyla düzenlenecek toplantıda değerlendirecek.

Mindanao eyaleti ve çevresinde yaşayan çok sayıda Moro Müslümanı, bölgeleri için onaylanan Bangsamoro Organik Yasası’nı görüşmek için MILF’nin Darapanan Kampı’nda toplandı. MILF Danışma Toplantısı için dün bölgeye gelmeye başlayan Moro halkı, kamp alanı güzergahında yoğun trafik oluşturdu. Mindanao eyaleti ve çevresindeki adalardan yaklaşık bir milyon kişinin kamp alanına gelmesi bekleniyor.

40 YILDA 120 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filipinler, Moro Müslümanlarına kapsamlı özerklik sağlayan Bangsamoro Organik Yasası dün Devlet Başkanı Rodrigo Duterte tarafından onaylanmıştı. Yasanın en erken 90 ve en geç 150 gün içinde Moroların yaşadığı bölgede halk oylamasına sunulması gerekiyor.

Filipinler devleti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında 40 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda 120 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 2 milyon kişi mülteci durumuna düştü.

Moro halkının nüfusu bugün 10 milyonun üzerinde. Moroların en yoğun yaşadığı bölgeler Maguindanao, Lanao del Sur, Sulu, Tawi Tawi ve Basilan olarak sıralanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiliğinde yeni düzen: Kadrolu taşeronluk

SONRAKİ HABER

Berlin Onur Yürüyüşü’ne 500 bin kişi katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa