29 Temmuz 2018 12:44

HDP: OHAL’e karşı mücadele devam edecek

2 gün süren HDP PM toplantısında yerel seçimler ve yasal düzenlemeyle kalıcı hale gelen OHAL’e karşı mücadele tartışıldı.

HDP logo

Paylaş

Hayri DEMİR

HDP iki gündür süren Parti Meclis toplantısında, kurumsallaşan OHAL rejimine karşı ‘antifaşist cephenin’ örülmesi ve bunun öncülüğünün yapılması yönünde tartışmalar yürütüldü. Edinilen bilgilere göre; toplantıda bu cephenin oluşturulması, bütün toplumsal muhalefettin bu cephede buluşturulmasının yol ve yöntemleri üzerine kapsamlı tartışmalar yürütülerek, somut planlamalara gidildi.

Bu kapsamda önümüzdeki süreci bir “seferberlik ruhuyla” karşılayacak olan HDP, “antifaşist cephe” çatısı altında bütün toplumsal kesimleri yeni dönemde “otoriter rejime” karşı bir araya getirmenin yollarını arayacak. Meclisteki yasama çalışmalarında da buna denk düşecek bir muhalefet çizgisi esas alınacak. Büyütülecek demokrasi cephesinin yanı sıra bölgedeki bileşenlerle de Kürt Ulusal Birliği’nin zeminin güçlendirilmesi ve sonuçlandırılması yönünde tartışmalar yürütüldü.

YEREL SEÇİMLER

Toplantıların ana gündemlerinden birisi de geride kalan 24 Haziran seçimleri sonuçları ve önümüzdeki yerel seçimler başlığı oldu. Bu kapsamda özellikle yerel seçimlerde otoriterliğe karşı yerel dinamiklerin de yer alacağı geniş demokrasi ittifaklarıyla girilmesi yönünde öneriler gelişti. Kalıcı OHAL düzenlemesiyle kurumsallaşacak olan OHAL’e karşı toplumsal bir mücadelenin örülmesi için de bütün toplumsal muhalefetin buluştuğu bir zeminin yaratılması önerisi öne çıktı. Bu mücadelenin alanlarda verilmesi yönünde görüş ağırlık kazanırken, bunun somut bir planlamaya dönüştürülmesi bekleniyor.

Yine PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılan tecrit sistemi ile milletvekilleri ve siyasetçilerin tutukluluğu da gündeme gelen önemli bir başlık oldu. Cezaevlerinde yaşanan ağır hak ihlallerine karşı mücadele yürütülmesi konusunda da çalışmaların yürütülmesi noktasında öneriler geliştirildi. (AnkaraMA)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetleri hız kesmiyor: 3 işçi can verdi

SONRAKİ HABER

Taşeron işçiliğinde yeni düzen: Kadrolu taşeronluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...