29 Temmuz 2018 12:38

İş cinayetleri hız kesmiyor: 3 işçi can verdi

Isparta, Ordu ve Şırnak’ta yaşanan iş cinayetlerinde 3 işçi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye'de iş cinayetleri hız kesmiyor. Dün, Isparta, Ordu ve Şırnak’ta çalışırken 3 işçi daha hayatını kaybetti. Isparta’da kurulu fabrikada buhar kazanı patlaması sonucu Halil Akpınar, Şırnak’ta inşaat işçisi İdris Ertene ile Ordu’da inşaat işçisi Erkan Yeşilot inşaattan düşerek can verdi.

FABRİKADA KAZAN PATLADI

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde, iplik ve halı fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu 25 yaşındaki işçi Halil Akpınar (25) yaşamını yitirirken, bir işçi ile fabrika sahibi de yaralandı. Yalvaç’ta 2 yıldır faaliyet gösteren iplik ve halı fabrikasında, önceki gün buhar kazanı henüz patladı. 1 çocuk babası Halil Akpınar olay yerinde yaşamını yitirdi. Fabrika sahibi Mehmet Üçkardeş (47) ile işçi Yakup Kalkan (23) ise yaralandı.

BEŞTEPE’YE HALI BU FABRİKADA DOKUNMUŞTU

Fabrika, kapatılan Sümer Halı Fabrikası’nın makinelerinin Yalvaç Belediyesi’ne hibe edilmesi sonucu 2013 yılında inşa edilmiş, 2016 yılında da Mehmet Üçkardeş tarafından işletmeye açılmıştı. Fabrikada, Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için halılar da dokunmuştu.

YENİ BELEDİYE BİNASI İÇİN ÇALIŞIYORDU

Kayyım yönetimindeki Cizre Belediyesi’nin yeni hizmet binasının inşaatında 3 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanan inşaat işçisi İdris Ertene yaşamını yitirdi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 20 Temmuz tarihinde, belediye için yeni yapılan hizmet binasında işçi olan İdris Ertene, 3 metre yükseklikten düşerek, ağır yaralanmıştı. Cizre Devlet Hastanesi’ne bir süredir tedavi altında olan Ertene yaşamını yitirdi.

3 ÇOCUK BABASIYDI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, çalıştığı inşaatın 12’nci katından düşen 36 yaşındaki işçi Erkan Yeşilot, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkan Yeşilot dengesini kaybederek çalıştığı inşaatın 12’nci katından aşağı düştü. Ağır yaralanan 3 çocuk babası Yeşilot hastaneye kaldıldı. Yeşilot’a hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, Yeşilot hayatını kaybetti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yeni düzenlemeyle hakların kullanımı idarenin insafına bırakıldı’

SONRAKİ HABER

HDP: OHAL’e karşı mücadele devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...