29 Temmuz 2018 11:08

Mısır'ın Güney Kıbrıs Büyükelçisinden Türkiye’ye gaz tepkisi

Mısır'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed, Türkiye’nin Akdeniz’deki doğalgaz adımlarını kınadıklarını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mısır'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed, Güney Kıbrıs’tan Mısır’a gaz taşınmasının yolunu açacak devletler arası işbirliği anlaşmasına yakın olunduğunu söyledi. Mohamed, Türkiye’nin Akdeniz’de attığı adımları kınayıp, Rumların arama çalışmalarını desteklediklerini söyledi. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde görev yapan büyükelçiler, ‘’Yurt dışında yaşayan Kıbrıslılar" konferansında konuştu. İsrail Büyükelçisi Sammy Revel Rumların yanında olduklarını ifade etti. Mısır’ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Mai Taha Mohamed ise Güney Kıbrıs’tan Mısır’a gaz taşınmasının yolunu açacak devletler arası işbirliği anlaşmasına yakın olunduğunu söyledi. Türkiye’nin Akdeniz’deki doğalgaz adımlarını kınadıklarını söyleyen Mohamed, “Umarız bölgede askeri güç kullanacak noktaya gelmeyiz. Bu durumda Güney Kıbrıs’a her türlü yardımda bulunacağız” dedi. 

ABD Büyükelçisi Kathleen Doherty ise Kıbrıs’ın coğrafik konumunun hem bir avantaj, hem de bir sıkıntı olduğuna işaret etti. Doherty, ABD’li bir şirketin bu yıl sonunda Akdeniz’de sondaja başlayacağını kaydetti. ABD Büyükelçisi, Türkiye’nin bu konudaki tavrının kabul edilemez olduğunu savundu. Yunanistan Büyükelçisi Elias Photopoulos, “Rumlar Akdeniz’de her türlü hakka sahip” derken Birleşik Krallık Yüksek Komiseri Vekili Ian Whiting ise ülkesinin Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki faaliyetlerinden endişe duyduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay’dan ‘hesap işletim ücreti’ne iptal

SONRAKİ HABER

Fatih'te 5 katlı binada yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...