31 Temmuz 2018 12:28
Son Güncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2018 13:23

Vergi borcu yapılandırması 27 Ağustos'a uzatıldı

Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuru süresi 27 Ağustos’a uzatıldı.

Fotoğraf: İslam Yakut/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı kararıyla kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru, bildirim ve beyan süresi 27 Ağustos'a uzatıldı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanuna ilişkin başvuru süresi uzatıldı.

Kararda, "7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yenide Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un 2, 3, 4, 7 ve 8'inci maddeleri ile 10. maddesinin 6, 7 ve 8. fıkralarından yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru, bildirim ve beyan sürelerinin 27 Ağustos'a (bu tarih dahil) kadar uzatılmasına, aynı kanunun 9. maddesinin 17. fıkrası gereğince karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

Buna göre, süre uzatımı kararı, Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen, dava, inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan alacaklarla kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve eksik işçilik prim tutarlarıyla kesinleşmemiş idari para cezalarını kapsıyor.

SON GÜN YOĞUNLUĞU YAŞANMIŞTI

Kamuya ait olan borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinin bugün itibariyle sona ereceği bekleniyordı. Bu nedenle vergi dairelerinde yoğunluk yaşandı.

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren vergi dairelerine akın etti.

Saatler öncesinden vergi dairelerine gelip sıra numarası alan çok sayıda vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu.

Vergi daireleri, bu gece 23.59’a kadar açık olacak.

BAKANLIK AÇIKLADI: 45.3 MİLYAR LİRALIK BORÇ YAPILANDIRILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapılandırma kapsamında bugüne kadar mükelleflere ait 45,3 milyar lira tutarında borcun yapılandırıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yavuz Bingöl: Beni tanıyanlar bilir; birikimle bu noktaya geldim

SONRAKİ HABER

Çinli turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı: 2 ölü, 33 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa