29 Temmuz 2018 06:16
Son Güncellenme Tarihi: 29 Temmuz 2018 09:54

Ahed Tamimi serbest bırakıldı: İşgal bitene kadar direniş sürecek

İsrail, yaklaşık 7 aydır askeri hapishanede tuttuğu Filistinli aktivist Ahed Tamimi ile annesini serbest bıraktı.


Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail yönetimi, Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Ahed Tamimi (17) ve annesini serbest bıraktı. Tamimi ve annesi Neriman, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin girişinde serbest bırakıldı. Ahed ve annesi Neriman'ı yakınları karşıladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da serbest bırakılan Tamimi'yi Ramallah'taki başkanlık ofisinde kabul etti. Ahed ve annesi Neriman daha sonra Ramallah'taki eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın anıt mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

NEBİ SALİH’TE COŞKULU KARŞILAMA

Ahed Tamimi ve annesi, yaşadığı Nebi Salih beldesinde de coşkuyla karşılandı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin girişinde bu sabah serbest bırakılan Tamimi ve annesi Neriman, belde halkı, yabancı aktivistler ve çok sayıda basın mensubu tarafından karşılandı.

Sevinç gösterilerinin yanı sıra karşılama sırasında İsrail işgalini kınayan ve Tamimi'nin direnişini öven sloganlar atıldı.

Tamimi'yi karşılayanlar arasında Filistin Kurtuluş Örgütü Başkan Yardımcısı Mahmud Alul da hazır bulundu.

Tamimi ve annesi, beldede ilk olarak İsrail askerlerinin 6 Haziran'da düzenlediği baskın sırasında ölen İzzeddin Tamimi'nin evini ziyaret etti.

Tamimi, serbest bırakılmasının ardından gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, “Filistin halkı işgal bitene kadar direnişe devam edecek” dedi.

Tamimi, 21 Mart'ta 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

ERDOĞAN TAMİMİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahed Tamimi ile telefonda görüştü, Tamimi'yi cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail askerleri, Tamimi'yi 19 Aralık 2017'de Ramallah'ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman'ın da kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah'ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayımlanan Ahed'in, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlandığı belirtiliyor.

Videoda Ahed'in yanında görülen kuzeni Nur Tamimi de daha sonra gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuş, bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Ahed, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de yayılan kötü koku halkı tedirgin etti

SONRAKİ HABER

Ege'de bot battı: 3'ü bebek 6 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...