29 Temmuz 2018 05:36

‘Ali Deniz’in bize bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar yaşatacağız’

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz anısına düzenlenen futbol turnuvası ödül töreniyle sona erdi.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Helin ÇAKIR
Antep

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz anısına “Öfkemiz Barış, Hıncımız Özgürlük” sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. Farklı mahallelerden, öğrenci ve işçi gençlerden oluşan takımların altı gün boyunca verdiği mücadele sonucu turnuvanın kazananı Kızılspor oldu.

Ali Deniz’in doğum gününde oynanan final maçı sonrası düzenlenen anma programına Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi Mehmet Türkmen, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, EMEP ve HDP Antep İl Yöneticileri ile Ali Deniz Uzatmaz’ın arkadaşları ve Antep halkı katıldı.

Ali Deniz Uzatmaz için yoldaşlarının hazırladığı sinevizyon gösterimiyle başlayan açılışın ardından ilk konuşmayı Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz yaptı. Gençlerin böyle bir turnuva düzenlemelerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Korkmaz, “Ali Deniz’in hikayesinden etkilendim ve Deniz’in ismini çocuğumun isminde yaşatmaya karar verdim. Böyle bir turnuva düzenlediğiniz ve beni de davet ettiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Umarım anıları yaşayacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Emek Gençliği üyesi ve Ali Deniz’in çocukluk arkadaşı Gülşah Özanar, “Ali Deniz’in en çok kullanılan fotoğrafını herkes bilir. Ali İsmail’in pankartı önünde slogan atarken çekilen fotoğraf. Bu ülkenin hayal kuran, eşit ve özgür yarınlara inanan çocuklarından sadece ikisiydi onlar. Belki onların düşlerini anlayamayanlar daha uzun yaşayacaklar ama kesinlikle daha anlamlı olmayacaklar hayatları” dedi.

Emek Gençliği MYK üyesi Cengiz Anıl Bölükbaş ise turnuvayı Ali Deniz’i anmaktan öte onun bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük için verdiği mücadeleyi anmak ve onun bizlere bıraktığı mirası yaşatmak için düzenlediklerini belirtti. Bölükbaş, “Bu ülkede barış isteyen, demokrasi isteyen gençler ya bombalı saldırılarla, ya da Ali İsmail gibi sivil faşist güçler tarafından öldürüldü. Bağımsızlık, demokrasi, özgürlük mücadelemizde Ali Denizlerin, Ali İsmaillerin bizlere bıraktığı anıyı ve mücadeleyi sonuna kadar yaşatmayı kendimize görev biliyoruz” dedi.

Ali Deniz’in, Ali İsmail’in gülüşlerini asla solduramayacaklarını belirten HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Gezi’den, Ankara Gar’dan, İstasyon Meydanı’ndan Antep’teki kına gecesine ne çok öldük... Her biri bir yanımızı aldı. Faşizm bizden çok can aldı ama şunu bilsinler ki, onların hayallerini burada olanlar mutlaka gerçekleştirecekler. Gençlerimizin geleceği için biz onların rüyalarını ve hülyalarını gerçekleştirmek için direnmeye ve faşizme inat binler olmaya devam edeceğiz. Onların anılarını yaşatırken bir taraftan onların ardıllarına aydınlık bir gelecek bırakmak bizim görevimiz. Yılmaz Güney’in dediği gibi “Dost düşman bilsin ki mutlaka kazanacağız.” Mutlaka Ali Deniz’in rüyaları gerçekleşecek, mutlaka Ali İsmail’in geleceği kazanacak. Onların anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından birinci olan takıma kupası Gürkan Korkmaz tarafından takdim edildi. Finalist iki takım oyuncularına da turnuva hatırası olarak Ali Deniz’in fotoğrafı olan madalyaların yanı sıra “Ölümsüzler” kitabı hediye edildi.

ÖNCEKİ HABER

Endonezya’da deprem: 14 ölü, en az 160 yaralı

SONRAKİ HABER

Haydarpaşa'da rayların altından tarih çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...