28 Temmuz 2018 18:03

Halı fabrikasında buhar kazanı patladı: 1 işçi öldü

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için de halı dokuyan Isparta Yalvaç'taki fabrikada buhar kazanı patladı. 1 işçi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, iplik ve halı fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu işçi Halil Akpınar (25) yaşamını yitirirken, fabrika sahibi ile bir işçi de yaralandı.

DHA'nın haberine göre Yalvaç’ta 2 yıldır faaliyet gösteren iplik ve halı fabrikasında, saat 19.30 sıralarında boya bölümündeki buhar kazanı henüz bilinmeyen nedenle patladı. Patlama sırasında 1 çocuk babası Halil Akpınar olay yerinde yaşamını yitirdi. Fabrika sahibi Mehmet Üçkardeş (47) ile işçi Yakup Kalkan (23) ise yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Isparta Şehir Hastanesi ve Yalvaç Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Fabrika, kapatılan Sümer Halı Fabrikası’nın makinelerinin Yalvaç Belediyesi’ne hibe edilmesi sonucu 2013 yılında inşa edilmiş, 2016 yılında da Mehmet Üçkardeş tarafından işletmeye açılmıştı. Fabrikada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için halılar da dokunmuştu.

HAZİRAN AYINDA 149 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin verilerine göre haziran ayında 149, yılın ilk 6 ayında 907 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

California tarihinin en büyük yangını sürüyor: En az 8 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Benfica, Juventus'la 1-1 berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa