28 Temmuz 2018 14:17

KESK İstanbul Şubeler Platformu: KHK'ler gidecek biz kalacağız

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile işinden edilen kamu emekçileri için Şişli Cevahir AVM önünde eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) işinden edilen kamu emekçilerinin iş haklarını geri alması, haksız, hukuksuz uygulamalara son verilmesi için Şişli Cevahir AVM önünde buluştu.

KHK’lerle ihraçlara karşı 76 haftadır her cumartesi farklı bir ilçede eylem yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu bu hafta Şişli Cevahir AVM önündeydi. “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı eylemde, “İşimizi geri alacağız”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı. Bu haftaki basın açıklaması ihraç edilen öğretmen İlhan Koyu okudu.

‘ADALETSİZLİK NORM HALİNE GELECEK’

Koyu, OHAL’in geçtiğimiz günlerde Mecliste oylanarak yasa ile kalıcı hale getirildiğini hatırlatarak, “Yasa teklifinin kabulü Türkiye’de kanun hakimiyeti ve hukuk devletine son verdi, artık adaletsizlik Türkiye’de norm haline gelecektir. İhraç edilmiş 134 binden fazla kamu çalışanının yanına bu yasa teklifiyle yeni mağdurlar eklenmek isteniyor” dedi. Son çıkan 701 sayılı KHK ile ihraçlarda kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, okul, emniyet gibi temel kriterlerin belgelenmiş olduğunu ifade eden Koyu, “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nde çalışan 5 kamu görevlisinin ihraç gerekçeleri OHAL ihraçlarının neye dayanılarak yapıldığının açık bir itiraf belgesidir. Birbirine kişisel husumeti olan kişilerin “kurum kanaati adı altında ihraç edilmelerinin mümkün olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

‘KAMU HİZMETİNİN PİYASALAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Devlet Denetleme Kuruluna sendikaların seçilen yönetimlerini görevden alma yetkisi verildiğini anımsatan Koyu, yeni düzenlemenin ne Anayasaya ne de taraf olunan ILO sözleşmelerine uyduğunu belirtti. Koyu şöyle devam etti: “Çorlu tren kazası, Yatağan Termik Santralindeki iş cinayetlerinin acısı daha taze. Biliyoruz ki tüm bunlar içine girdiğimiz yeni rejimin doğal sonuçlarıdır ve ülke demokratikleşmeden bu felaketlerin sonu gelmeyecektir. Bizler emeğe, demokrasiye, barıla sahip çıkmaya, KHK’lerle ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Kamu hizmetinin partizanlaşmasına, piyasalaşmasına, niteliksizleşmesine izin vermeyeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Birleşme korkusu yıkılsın'

SONRAKİ HABER

Sadece yasalar değil, sistem değişmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...