28 Temmuz 2018 23:45

Pazar fiyatları ve ekonomi can yakarsa biz de hükümetin canını yakarız

Kayseri'den Emek Partisi Talas İlçe Örgütü üyesi Osman Önder, pazarda alışveriş yapan yurttaşların fiyatlara dair verdiği tepkileri aktardı.

Fotoğraf: Delwin Steven Campbell/Flickr

Paylaş

Osman ÖNDER
Kayseri

Merhaba Evrensel okurları.
Daha önce gazeteye Kayseri’nin Anayurt Mahallesi’nde pazar alanında, pazar fiyatları ve hükümetin açıkladığı enflasyon değerleri ile ilgili yaptığımız röportaj da işçi emekçilerin ne düşündüğünü gazetemize yansıtmıştık. Pazarda alışveriş yapanların büyük bir bölümü “Pazar fiyatlarının yüksekliği ve ekonominin kötüye gidişinden” bahsetmişlerdi. Bunun sonucunda biz de Emek Partisi Talas İlçe Örgütü olarak, “pazar fiyatları ve ekonomi” temalı bildiriyi semt pazar yerinde dağıttık. Ben de bu dağıtıma dair gözlemlerimi yazmak istedim.

Pazarda alışveriş yapan işçi ve emekçilerin büyük çoğunluğunun fiyatlardan, ekonomideki durumdan şikayetçi olduğunu bildiri verirken görme şansını yakaladık. Alışveriş yapanların çoğunun elinde en fazla 3-4 poşetle çıktığını gördük. Yapılan alışverişin haftalık alışveriş olduğunu düşündüğümüz de 3-4 poşet çok yeterli gibi durmuyor, dağıtım sırasında ilk hissettiğim bu oldu. Bildiriyi uzattığımız bir kadın pazar fiyatlarına tepkisini, “ Pazar fiyatları bizim canımızı yakıyor, oy verdim ama diğer seçimde ben de onların canını yakacağım” sözleriyle dile getiriyor. Özellikle seçimler sonrasında açıklanan enflasyon değerleriyle  birlikte, ekonominin kötü gidişatı ve bu kötü gidişatın pazarlara, yani insanların doğrudan cebinin etkilemesinin, halkta karşılığı nasıl sorusuna cevap aradığımız ve bulduğumuz bir çalışma oldu. Bu çalışmalar sonucunda, halkın tamamına yakınının ekonomi ile cebine giren ve çıkan paradan rahatsız olduğunu gördük. “Pazar fiyatları ve ekonomi” temalı bildirimize oldukça yoğun bir ilgi gösterilirken, karşılaştığımız pek çok kişi bu kötü gidişatın sorumlusunun da doğrudan iktidar olduğunu düşünüyor. Buradan işçi, emekçi ve gençlere sesleniyoruz. Bu fiyatların yüksekliğine ve ekonominin kötüye gidişine dur demeliyiz. Emek Partisi olarak bu zamların derhal geri çekilmesi gerektiğini söylüyor ve tüm işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları bu mücadeleyi büyütmek için Emek Partisinde örgütlenmeye çağırıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Arsenal, Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda PSG'yi 5-1 yendi

SONRAKİ HABER

Gıda-İş: Emekçilerin ve halkın ekmeği ile oynamayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...