28 Temmuz 2018 12:54

Almanya’da ırkçılığa karşı #MeTwo hareketi

Mesut Özil’in Alman Milli Futbol Takımından ırkçılık nedeniyle ayrılması üzerine sosyal medyada #MeTwo etiketiyle kampanya başlatıldı.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Mesut Özil’in Alman Milli Futbol Takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılmasının ardından, binlerce kullanıcı Twitter üzerinden #MeTwo etiketiyle gündelik hayatta karşılaştıkları ırkçı davranışları paylaşıyor. #MeTwo etiketi Almanya’da trend olurken, birçok ünlü ve politikacı da attıkları tweetlerle kampanyaya destek verdi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas attığı tweette “Almanya’da ırkçılığın artık bir problem teşkil etmediğini düşünen varsa ona #MeTwo tweetlerini okumasını tavsiye ederim. Bu kadar çok insanın sesini yükseltmesi hem etkileyici hem de acı verici” dedi.

Sol Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sevim Dağdelen “İlk görev dönemimde Federal Meclis İçişleri Komisyonundan Reinhard Grindel ile bazı görüş ayrılıkları yaşadık. Her ikimiz de partimizin meclis grubunun uyum politikaları sözcülüğünü yürütüyorduk. Bana şöyle demişti: Başarılamamış uyumun bir örneğisiniz #Metwo” paylaşımıyla maruz kaldığı ayrımcılığı anlattı.

Yeşiller Partisi Eski Milletvekili Özcan Mutlu ise “Federal Meclisten bir delegasyonla Güney Afrika seyahati dönüşü. Frankfurt’taki pasaport kontrolü sırasında memur Meclis Grup Başkanı olarak sahip olduğum diplomatik pasaportu nereden aldığımı soruyor. Arkamdaki diğer Meclis Grup Başkanı arkadaşlar memuru azarlıyor #MeTwo” diyerek anlattı yaşadıklarını. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir çocuk öldü, kimsenin ‘haberi’ olmadı

SONRAKİ HABER

Arsenal, Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda PSG'yi 5-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...