06 Eylül 2012 11:31

İmam Hatip Ortaokulu mu? İlköğretim okulu mu?

YENİ eğitim sistemi ile birlikte okulların, İmam Hatip’e dönüştürülmesi ile ilgili kaos sürüyor. Ankara’nın Altındağ ilçesi Alemdağ Mahallesi halkı okullarının imam hatipe çevrilmesine tepkili.Eğitim Sen’den verilen bilgilere göre; Ankara’da ilk kayıt dönemlerine girildiği bu günlerde, ç

İmam Hatip Ortaokulu mu? İlköğretim okulu mu?
Paylaş

YENİ eğitim sistemi ile birlikte okulların, İmam Hatip’e dönüştürülmesi ile ilgili kaos sürüyor. Ankara’nın Altındağ ilçesi Alemdağ Mahallesi halkı okullarının imam hatipe çevrilmesine tepkili.

Eğitim Sen’den verilen bilgilere göre; Ankara’da ilk kayıt dönemlerine girildiği bu günlerde, çeşitli semtlerde, şimdiye dek 31 okul İmam Hatip’e dönüştürüldü.Bu okullardan biri de, Alemdağ Mahallesi’ndeki Battal Gazi İlköğretim Okulu. Bu okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi, mahallelilerin isyanına dönüştü. Okul, bu dönemde, aynı zamanda ilköğretim okulu 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine de eğitim verecek. Aileler, mahallelerine imam hatip okulu açılmasına tepki göstermelerinin yanı sıra; bölgede bulunan tek okul olması sebebiyle bu durumun, çocuklarının imam hatip orta okuluna kaydırılmasından endişe duyuyor. Ayrıca, aileden birden fazla çocuğun farklı okullara dağılmasına da neden olan bu durum, mahallelinin tepkisine neden oldu. Mahalleliler, aynı binada hem imam hatip ortaokulunun, hem ilköğretim okulunun birarada olmasının ideolojik bir yaklaşım olduğunu belirtiyorlar. Mahallelerinde farklı inanç gruplarının olduğu için ayrımcılık yaşanabileceği kaygısını taşıyorlar.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trakya’da veliler huzursuz!

SONRAKİ HABER

Alevileri 'kafa kesme'yle tehdit eden polis yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...