28 Temmuz 2018 09:40

Bernie Sanders’tan Trump’a: İkiyüzlü

ABD’li Senaör Bernie Sanders: Çin’li işçileri işe alma seçeneği verildiğinde Trump, düşük ücretli denizaşırı işi seçiyor.


Fotoğraf: Nick Solari/Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Paylaş

ABD’li Senaör Bernie Sanders, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda ABD Başkanı Donald Trump’ın “iki yüzlü” olduğunu ve “Amerika vatandaşlarını geçindirecek maaşlarla işe almak yerine Çin’li birçok işçiyi düşük ücretlerle kendi çıkarları için kullandığını” savundu.

Sanders paylaşımında şöyle yazdı:

“Bu nasıl bir ikiyüzlülük! Amerika vatandaşlarını geçindirecek ücretlerle işe alma veya çok daha az ücretlerle çalışan Çin’li işçileri işe alıp onları kendi çıkarları için kullanma seçeneği verildiğinde Donald Trump, düşük ücretli denizaşırı işi seçiyor.”

Sanders’ın paylaşımı,  Huffington Post’ta yer alan bir haberde “Trump 2020” bayraklarını Çin’deki fabrika işçilerinin ürettiğini gösteren fotoğrafların üzerine geldi.

Trump Sanders’ın paylaşımına ilişkin bir açıklamada bulunmazken, dün düzenlediği basın toplantısında ABD’de açıklanan yüzde 4.1’lik büyüme verisinden memnun olduğunu belirtmiş ve “2018’de yıllık büyüme yüzde 3’ün çok daha üzerinde olabilir” demişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cevat Geray ölmüş diyorlar, ilahi Azrail Efsane Dekanımız ölür mü hiç?

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Kaybetme, devletlerin politikasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...