28 Temmuz 2018 08:24

HDP Parti Meclisi yerel seçim gündemiyle toplandı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Örgütlenme çalışmalarımızı, yerel yönetim seçimlerine yönelik çalışmaları değerlendirip bir planlama çıkartacağız.


Fotoğraf: AA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Parti Meclisi toplantısında yerel seçimlere yönelik bir planlama çalışması yapılacağını açıkladı.

Temelli, parti genel merkezinde düzenlenen HDP Parti Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, toplantıda siyasi durum analizi yapacaklarını ve buna bağlı olarak yaz programları üzerinde çalışmaları yoğunlaştıracaklarını bildirdi.

Önlerindeki 8 ayın özellikle Türkiye ve bölge siyaseti açısından kritik bir dönemi işaret ettiğini belirten Temelli, bu dönemde HDP'nin yürüteceği mücadele ve yerel yönetim seçimlerinin önemli olduğunu vurguladı.

‘OHAL KALICILAŞTI’

Temelli, TBMM tatile girmeden önce iki kanun teklifinin yasalaştığını anımsatarak, “İki yıl boyunca üçer aylık uzatmalarla devam eden ve iki yıl sonunda Türkiye'yi büyük bir çöküntüye sürüklemiş OHAL düzeni, üç yıllığına böylece kalıcılaştırılmış oldu” dedi.

Yasayla tüm özgürlüklerin kısıtlandığını aktaran Temelli, valilere aşırı yetkiler verildiğini söyledi.

Temelli, bedelli askerlik düzenlemesine de değinerek, “Burada adalet ilkesi gözetilmemiştir. 15 bin lira gibi bir ücretle herkesi aynı değerlendiren, subjektif koşulları dikkate almayan bir anlayışı görüyoruz” dedi.

Torba Yasa ile şans oyunlarına ilişkin de bir düzenleme yapıldığına işaret eden Temelli, ikramiyeden dağıtılacak payın yükseltilmesinin arkasında yatan mantığın, aslında yeni bir özelleştirme dalgasının habercisi olduğunu vurguladı.

Yaşanan ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Temelli, “Türkiye halklarının kendi özgür iradeleriyle yaşayabilecekleri bir coğrafyayı var etmek, önümüzdeki en temel hedefimizdir” ifadesini kullandı.

‘YUNANİSTAN’LA HER TÜRLÜ DAYANIŞMAYA HAZIRIZ’

Orman yangını dolayısıyla Yunanistan'a “geçmiş olsun” dileğinde bulunan Temelli, gelecek hafta HDP'den bir heyetin Yunanistan'a gideceğini, her türlü dayanışmaya hazır olduklarını Yunan makamlarına söylediklerini aktardı.

Temelli, iki gün boyunca sürecek Parti Meclisi çalışmalarında önlerindeki dönemi değerlendireceklerini yineleyerek, “Örgütlenme çalışmalarımızı, yerel yönetim seçimlerine yönelik çalışmaları değerlendirip bir planlama çıkartacağız. Buna uygun bir programı hızla hayata geçireceğiz” diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da 2 bin yıllık 6 heykel bulundu

SONRAKİ HABER

Dünya kupasından bulaşan milliyetçilik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...