27 Temmuz 2018 23:20

İzmir Star Rafineri işçileri ekmek arası tavuk için yarım saat bekledi

Star Rafineride 3 bini aşkın işçinin zehirlenmesinin ardından yemek şirketi değişti ancak bu kez de işçiler ekmek arası tavuk için yarım saat bekliyor

Star Rafineride işçilere yemek olarak dağıtılan ekmek arası tavuk (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

İzmir Aliağa’da bulunan Star Rafineride 3 bini aşkın işçinin Akyıldız firmasının verdiği yemekten zehirlenmesinin ardından, yemek firmasıyla anlaşma iptal edildi. İşçilere şimdilik yarım ekmek tavuk-köfte ve ayran şeklinde kumanya dağıtılıyor. Bunun için bile yüzlerce işçi yarım saat kuyrukta bekliyor.

Geçen hafta Star Rafineride çalışan 3 bini aşkın işçi gıda zehirlenmesi yaşamış, günlerce ayağa kalkamamıştı. İşçilerin tepkisi üzerine nihayet Akyıldız yemek firmasıyla yapılan anlaşma iptal edildi. Ancak yeni anlaşılan yemek şirketi Bortar’dan işçilere henüz yemek gelmedi. İşçilere bu sıralar yarım ekmek tavuk ya da köfte ve ayran dağıtılıyor. Bunun için bile yüzlerce işçi yarım saat kuyrukta bekliyor.

Öte yandan zehirlenme vakasında sonra işçilerin kaldığı kamplarda denetleme yapılacağı öğrenildi. Star Rafineri işçileri, yetkililerinin koğuşları gezerek temizlik yaptırdıklarını belirtti.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HABAŞ işçileri: Ocakla ilgilendikleri kadar işçilerle ilgilenmediler

SONRAKİ HABER

İmar ‘barışı’ ile çözüme kavuşacak mıyız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...