27 Temmuz 2018 16:40

Tutuklu Gazeteci Mehmet Güleş: Savunmalara dahi el konuluyor

Elazığ 1 No’lu Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Mehmet Güleş, avukatlar aracılığıyla cezaevinde yaşadıklarını anlattı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Elazığ 1 No’lu Cezaevinde tutuklu olan kapatılan Dihaber muhabiri Mehmet Güleş’e 3 Mayıs 2017 tarihinde “terör örgütü üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlarından 9 yıl, 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. MLSA avukatları ile görüşen Güleş, cezaevinde yaşadıklarını anlattı. Gardiyanların tutuklulara yönelik tacizlerinden bahseden Güleş, “Ani koğuş baskınları bunlardan birisi. Öyle ki bu baskınlarda tutukluların mahkemeye sunmak için yazdıkları savunmalara dahi el konuluyor” dedi.

Güleş’in sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu gözlemlediğini ifade eden Avukat Doğan, Güleş’in  cezaevinde tutuklu ve hükümlülere kağıt kalem gibi kırtasiye malzemelerinin, kişisel bakım malzemelerinin temininin cezaevi yönetimince keyfi biçimde engellendiğini söylediğini aktardı.  Avukatı Resul Tamur’un kendisini sürekli olarak siyaret edip dosyası hakkında bilgilendirdiğini söyleyen Güleş, yazılı iletişime getirilen keyfi kısıtlamaları anlattı. Güleş, mektupların ulaştırılmadığını, özellikle Kürtçe kitap istediğini fakat cezaevinin buna izin vermediğini, Türkçe roman hikaye araştırma  kitaplarının gönderiminde genellikle bir problem çıkmazken Kürtçe kitaplardan yalnızca iki tane dil bilgisi gramer kitaplarının izin verildiğini söyledi. Televizyon izleyebildiğini ve her gün 45 dakika havalandırmaya çıkarıldığını söyleyen gazeteci Güleş, telefon ve aile görüşmeleri konusunda ise bir problem yaşamadığını da ekledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz: Psikolojik tacize maruz kalıyoruz

SONRAKİ HABER

HABAŞ işçileri: Ocakla ilgilendikleri kadar işçilerle ilgilenmediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...