27 Temmuz 2018 16:24
Son Güncellenme Tarihi: 27 Temmuz 2018 19:43

Kocaeli'yi sağanak vurdu, mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ballıkayalar mevkiinde selde mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli'de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, hayatı felç etti. Cadde ve sokaklar nehre dönerken, Gebze ilçesinde sera ve bahçelerde konteyner ve ağaç üstlerine çıkan 10 kişi, mahsur kaldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 2'si çocuk, 1'i kadın 3 kişi zodyak botla alınıp, kurtarılırken, diğer 7 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli il genelinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Kent merkezinde binaların bodrum katlarını ve işyerlerini su bastı. Cadde ve sokaklar yoğun yağışla nehre döndü. Belediye ekipleri, tıkanan rögar kapaklarını açarak oluşan su birikintilerini gidermeye çalıştı. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servis'in önünü de su bastı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri motopomp kurarak hastane önünde biriken suları çekmeye başladı. Birçok araç ve motosiklet de sular altında kaldı.

YOĞUN YAĞIŞTA 20 KİŞİ MAHSUR KALDI, KURTARILDI

AA'nın haberine göre; Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kanyon içinden geçen derenin taşması sonucu piknik yaparken mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı.

Tavşanlı Mahallesi'ndeki Ballıkayalar Tabiat Parkı'na piknik yapmak için giden 20 kişi, kanyonun içinden geçen derenin yoğun yağış nedeniyle taşması sonucu mahsur kaldı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye AFAD, belediye ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler ilk etapta ulaştıkları 6 kişiyi helikopter yardımıyla kurtardı. 

Daha sonra bölgede bulunan 14 kişi daha kurtarıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölgede mahsur kalan 20 kişinin kurtarıldığını belirterek, herhangi bir can kaybının olmadığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çipras'dan yangın açıklaması: Siyasi sorumluluğu üstleniyorum

SONRAKİ HABER

Tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz: Psikolojik tacize maruz kalıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...