27 Temmuz 2018 15:45

Tutuklu Gazeteci Berzan Güneş ilk kez hakim karşısına çıkacak

Tutuklu Gazeteci Berzan Güneş’i cezaevinde ziyaret eden avukatı: Güneş’in ilk duruşmasını Uluslararası Basın Enstitüsü ile birlikte takip edeceğiz.

Gazeteci Nerzan Güneş (Fotoğraf: MA)

Paylaş

Tutuklu Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berzan Güneş’i cezaevinde ziyaret eden Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) avukatlarından Zelal Pelin Doğan, Güneş’in yargılandığı davanın 7 Ağustos’taki duruşmasını Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ile birlikte takip edeceklerini ifade etti.

Haber takibi yapmak için gittiği Şırnak kent merkezinde 11 Haziran günü polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berzan Güneş, 7 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacak. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla suçlanan Güneş’in dava dosyasına referandum sonuçlarını ve Iğdır’da Belediye Eş Başkanı dahil altı kişinin tutuklanması ile ilgili bilgileri paylaşması da eklendi.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde Güneş’in durumu hakkında bilgi veren Av. Zelal Pelin Doğan, MLSA ve IPI da duruşmayı takip edeceklerini duyurdu. Doğan, gazetecilerin hala mesleki faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınmaya, tutuklanmaya ve saldırıya uğramaya devam ettiğine işaret etti.

PAYLAŞIMLAR HABERDEN İBARET

Av. Engin Kızılay ise, müvekkiline dair suç kapsamına sokularak iddianameye eklenen sosyal medya paylaşımlarının, haber ajansları ve bazı yazarlar tarafından yapılan haberlerin linklerinden ibaret olduğunu kaydetti. Savcılığın, haber paylaşımı içeren paylaşımlardan bazı cümleleri seçerek müvekkili tarafından yazılmış bir şekilde gösterdiğini belirten Kızılay, iddianamede yer almamasına rağmen dava dosyasında delil olarak “Güzel şehrim Iğdır yüzde 65,14 Hayır’’ ve “Iğdır Belediye Eşbaşkanı Şaziye Önder başta olmak üzere altı seçilmiş arkadaşlarımız an itibariyle tutuklandı” gibi bazı paylaşımların eklenmesine değindi. Kızılay, bu paylaşımların tamamen “önyargı” oluşturmak amacıyla dava dosyasına eklendiğini kaydetti. Av. Kızılay, mahkemenin anayasal ve taraf olduğu uluslararası mevzuatlar sınırlarında bir karar vermesini temenni ettiklerini ifade etti. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK’ten Zarok TV'ye 'Kürdistan' cezası

SONRAKİ HABER

Çipras'dan yangın açıklaması: Siyasi sorumluluğu üstleniyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...