27 Temmuz 2018 11:53

HDP’li Fatma Kurtulan: OHAL’in kaldırılması göz boyamaydı

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, OHAL’in şeklen kaldırılmış olmasına illişkin 'OHAL kalkıyor düzmecesi bir göz boyamaydı' dedi.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan (Fotoğraf: MA)

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis’teki basın toplantısında OHAL’in şeklen kaldırılmış olmasına illişkin “OHAL kalkıyor düzmecesi bir göz boyamaydı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, gündemdeki konulara ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Kurtulan, yemin töreninden hemen sonra alelacele bazı yasa tekliflerinin Meclis’ten geçmesi yönünde AKP’nin telaşı ile karşı karşıya gelindiğini ifade ederek, “Komisyon divanlarının seçiminde bile komisyon üyelerinin dahiliyeti sağlanmadı. Ardından hemen bir yasa teklifi ile karşı karşıya geldik. Biz her zaman OHAL’in yerine ikame edilecek bir teklif olduğunu söyledik. Ancak muhalefetin hiçbir önerisi dikkate alınmadan seri bir mesai ile kanunlaştı. Farklı düşüncelere tahammül edemeyen, kürsüde bile AKP tarafından saldırı girişimlerinde bulunulan durumlarla karşı karşıya kaldık” dedi. OHAL sonrası düzenleme için “OHAL kalkıyor düzmecesi bir göz boyamaydı” diyen Kurtulan, “Ülkemizin bir tweet atanın tutuklandığı, parti üyelerinin tutuklandığı bir ülke olduğunu hesaba kattığımızda valilerin keyfi yaklaşımlarına bağlı olarak insanların özgürlük alanlarına müdahale etmesi düzenleniyor” dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

'Sınırsız ÇED Yönetmeliği' Bergama'da devrede

SONRAKİ HABER

Sivas'ta köylüler maden aranmasına tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...