27 Temmuz 2018 10:57

DHL'de bir yılı aşkın süren direniş kazanımla sonuçlandı

DHL Express'te bir yılı aşkın süre devam eden direniş kazanımla sona erdi. Patron, TÜMTİS'le masaya oturacağını ilan etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DHL Express’te bir yılı aşkın süredir devam eden direniş başarı getirdi. Patron, TÜMTİS’in yerel mahkemede kazandığı çoğunluk tespitine itiraz etmedi ve yetki kesinleşti. Patron, toplusözleşme görüşmelerine başlamak için sendikayla masaya oturacağını ilan etti.

TÜMTİS’ten yapılan açıklamada “Israrlı, kararlı, birleşik mücadele ve dayanışmanın kazandırdığı” vurgulandı.

İşten atılan 9 işçinin 17 Temmuz 2017 tarihinde direniş başlattığı hatırlatılan açıklamada, direnişe yurt içinden ve yurt dışından destek ve dayanışma ziyaretleri yapıldığı belirtildi.

Patronun yetkiye yaptığı itiraz sonrası görülen davada İstanbul 14. İş Mahkemesi’nin TÜMTİS’i haklı bulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “5 Haziran 2018 tarihli karar duruşmasında mahkeme, sendikamızın TİS için yeter sayıya ulaştığına hükmetti. Böylece haklılığımız mahkeme kararıyla da ispatlanmış oldu. Mahkeme kararından sonra, federasyonumuz ITF’nin DHL şirketi ile yaptığı ve sendikamızın genel başkanı ve genel sekreterinin de katıldığı görüşmelerde şirket yönetimi, mahkeme kararına itiraz etmeyeceğini ve davanın temyiz sürecine götürülmeyeceğini taahhüt etti. Görüşmede taraflar, bundan sonraki süreci karşılıklı diyalog yoluyla yürütmeyi karşılıklı olarak kabul etti.”

Önümüzdeki günlerde TİS görüşmelerinin başlayacağı belirtilen açıklamada “Gerek mahkemenin sendikamızı haklı bulan bu kararı, gerekse yurt içinde ve yurt dışındaki dayanışma ve üyelerimizin kararlı tutumu, direnişte ısrar, başarıya giden yolda önemli rol oynadı” dendi.

Açıklamada direniş boyunca dayanışma gösteren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Giresun'da 2, Aksaray'da 1 inşaat işçisi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kovada Gölü ölüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...