06 Eylül 2012 10:53

EMEP: Sürekli savaş mantığının sonuçları

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Afyon’daki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Gürkan, patlamada yaşamını yitiren askerlerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi. Gürkan, Bakan Eroğlu’nun açıklamalarını da “sorumsuzluk” olarak niteledi.Gürkan şunları söyledi

EMEP: Sürekli savaş mantığının sonuçları
Paylaş

Gürkan şunları söyledi: Askerlik sistemi, ordu düzeni tamamen bir iç-dış düşman üzerine kurgulu, savaş mantığıyla oluşturulduğunda böylesi acı olayların yaşanılması kaçınılmaz olmaktadır. Sürekli savaş mantığı askeriyenin, ordunun içinde şiddeti beslemektedir. Bu şiddet, artan asker intiharları, kışla ölümleri, dün Afyonkarahisar’da olduğu gibi kaza patlamaları sonucu onlarca cana mal olmuş durumda.

‘SORUŞTURMA HIZLA SONUÇLANMALI’

Resmi açıklamalara göre kaza denilen bu patlama pek çok yönüyle tartışmaya ve değerlendirmeye muhtaçtır. Akşamın o saatinde sayım yaptıran mantık nasıl açıklanabilir? Tedbirsizlik neyle ifade edilebilir? Sadece emredeni yap mantığının sonucu değil midir? Verilen emirlerde can güvenliğini tehdit eden unsurlar dikkate alınmakta mıdır? Bu soruları daha da artırabiliriz. Kuşkusuz kendi mantığı içerisinde bir açıklaması da olabilir. Ancak, doğru aklın, doğru mantığın, bilimin kabul edeceği açıklamalar değildir. Her olayda olduğu gibi bu olayda da, Bakan Eroğlu’nun “Bu tür patlamalar Hindistan’da ve Pakistan’da da oluyor” açıklaması tam bir sorumsuzluk ve faciadır. Soruşturma tüm boyutlarıyla sonuçlanmalı ve kamuoyuna açıklanmalıdır.”

Gürkan, son olarak hükümeti ve yetkilileri sorumlu olmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karataş kardeşler Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Bilgi’de direniş devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...