06 Eylül 2012 10:42

Karataş kardeşler Meclis gündeminde

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi Levent Tüzel, geçtiğimiz ay İstanbul Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezinde darp edilen Karataş kardeşlerle ilgili Bakan Şahin’e soru önergesi verdi.Zihinsel engelli Kemal Karataş ile ağabeyi Servet Karataş’a yaptığı ziyareti aktaran Tüzel,

Karataş kardeşler Meclis gündeminde
Paylaş

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi Levent Tüzel, geçtiğimiz ay İstanbul Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezinde darp edilen Karataş kardeşlerle ilgili Bakan Şahin’e soru önergesi verdi.
Zihinsel engelli Kemal Karataş ile ağabeyi Servet Karataş’a yaptığı ziyareti aktaran Tüzel, kardeşlerin akşam 19.30’dan gece 02.00’ye kadar işkence ve dayağa maruz kaldıklarını ve bunun tek nedeninin ise uygunsuz üst aramasına itiraz etmeleri olduğunu ifade etti.
Tüzel, konuyla ilgili yönelttiği sorulara İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den yanıt istedi.
“* Kemal Karataş’ın yüzde 51 zihinsel engelli kartı görüldüğü halde, kardeşini parktan alıp eve giderken Servet Karataş’a uygunsuz arama yapılmasında ısrar edilerek sokakta, karakolda, ve hastanede bile insan onurunu zedeleyen kötü muamele ve işkenceye maruz kalmaları konusunda Bakanlığınızca her hangi bir idari işlem yapılmış mıdır? Bakanlığınız Teftiş Kurulu Başkanlığınca soruşturma açılmış mıdır? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

4+4+4’e karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

EMEP: Sürekli savaş mantığının sonuçları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa