27 Temmuz 2018 07:02

Yeni Şafak'tan yargıya talimat: Papazı yeniden tutuklayın

Yeni Şafak, Trump’ın 'ABD, Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacak’ sözlerini aktardığı manşet haberini 'Papazı yeniden tutuklayın' başlığıyla verdi.

27 Temmuz 2018 tarihli Yeni Şafak gazetesinin manşeti

Paylaş

Siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, bugünkü birinci sayfasında ABD Başkanı Donald Trump'ın “ABD, Türkiye’ye Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” sözlerini aktardığı manşet haberini, “Papazı yeniden tutuklayın” başlığıyla verdi.

Haberde "Trump’ın 'Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacağız’ sözlerine en iyi cevap Brunson’u hak ettiği şekilde yeniden tutuklamak olacak” ifadeleri yer aldı.

'FETÖ' ve 'PKK' adına suç işlediği iddiasıyla 21 aydır tutuklu bulunan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson, adli kontrol kararıyla ev hapsine alınmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Brunson hakkında yaptığı açıklamada, "ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı" demişti. Trump’ın açıklamasına Türkiyeli diplomatlardan yanıt gelmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Habertürk basın emekçilerinin tazminatını ödemiyor' iddiası

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Club Africain'i 1-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...