27 Temmuz 2018 04:26

Bedelli askerlere yat-kalk-sürün ve silah eğitimi verilecek

Bedelli askerlere 21 günde yürüyüş ve yat-kalk-sürün eğitimlerinin yanı sıra atış da dahil silah eğitimi verilecek.

Fotoğraf: Hasan Kırmızıtaş/DHA

Paylaş

Meclisten önceki gün geçen bedelli askerlik uygulamasından yararlanacaklar, 21 günde hızlandırılmış temel askerlik eğitimi alacak. Bedelli askerlere yürüyüş ve yat-kalk eğitimlerinin yanı sıra silah eğitimi verilecek.

Yasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler için getirilen 3 ay içinde askerlik şubelerine ya da yurt dışı temsilciliklere başvuru süresi de yasanın yürürlüğe girmesiyle başlayacak.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre bedelli askerliğin uygulamasına ilişkin ayrıntılar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle netleşecek.

Ağustos celbi için karar aldırtanlar da uygulamadan yararlanabilecek.

Önceki bedelli askerlik uygulamasında Burdur’da yapılan temel askerlik eğitimi için bu kez farklı birliklerin görevlendirilebileceği belirtiliyor.

Başvuru sayısına göre uygulamadan yararlanacaklar, askerlik eğitimine farklı celp dönemlerinde alınabilecek.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bedelli askerler temel askerlik eğitimlerini alacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak.

Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtim programında yer alan teorik dersler bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

New York'ta 'valizli' eylem: İltica yasaldır

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da sinek ilaçlaması 12 kişiyi zehirledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa