26 Temmuz 2018 15:16

Samsun’dan ithal ete tepki

Samsun CHP İl Başkan Yardımcısı Tuncer Onur, Samsun Limanına getirilen Angus cinsi sığırların nakli sırasında ülkeye mikroplar girdiğini iddia etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun CHP İl Başkan Yardımcısı Tuncer Onur, Urguay’dan Samsun Limanına getirilen Angus cinsi sığırların nakli sırasında ülkeye mikroplar girdiğini ve hayvanlarda yeni hastalıklar türediğini iddia ederek, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

Samsun CHP İl Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Tuncer Onur il binasında bir basın açıklaması yaparak hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. 

Geçen hafta Uruguay’dan 20 bin 500 üretim niteliği olmayan Angus cinsi besi sığırının Samsun limanından çevre illere dağıtıldığını belirterek; “Bu süreçte yayılan pis kokular Samsun halkını günlerce rahatsız etti. Bu ithalat sırasında hayvanlarla ve hayvan yemleri ile birlikte ülkeye hastalık mikroplarını girdi ve hayvanlarda yeni hastalıklar türedi” diye iddia etti. 

Onur, şunları söyledi “Yakın zamana kadar ülkemizde devlet üretme çiftlikleri vardı, ancak bunların kapatıldı ve yabancı ülkelerden damızlık hayvan alınmaya başlandı. 2017 yılında dışarıdan 870 bin büyükbaş hayvan ithal edilerek 1,5 milyar dolar ödendi. Bu paranın sadece üçte biri Türk çiftçisine destek olarak verildiği takdirde dışarıya hayvan bile satılabilecek duruma gelirdi.”  

AKP’nin bu politikalarla tarımı ve hayvancılığı çökerttiğini ifade eden Onur, “Sadece hayvancılık da değil tarımın her alanında; çayda, tütünde, fındıkta, sebze meyvede üretici bitme noktasına getirildi. Üretenler direne direne üretiyorlar ancak. Politikalar nedeniyle maliyet gittikçe yükseliyor. İthalat nedeniyle pazarlamada büyük sıkıntılar yaşanıyor. Hükümet ithalat politikasını derhal terk etmeli ve kooperatifleşmeye gidilmeli, üreticiye damızlık desteği mazot desteği ve pazar desteği verilmelidir. CHP olarak sıkıntı yaşayan bütün üretici köylüleri il ve ilçelerimizde partimize bekliyoruz onlarla birlikte tartışarak sorunları tespit ederek çözümlerini de birlikte üreteceğiz” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Genel Başkanı: AKP’ye oy veren de eğitimden şikayetçi

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin iadesini istediği Cemal Deniz için Stockholm’de eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...