26 Temmuz 2018 12:37

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: OHAL yasallaştı

CHP'li Tanal mecliste kabul edilerek OHAL'i yasalaştıran teklifi değerlendirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, OHAL’in yerine gelen düzenlemenin önceki gün Mecliste kabul edilmesiyle Türkiye’de OHAL’ın yasalaştığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, OHAL’i kalıcı hale getiren düzenlemeler içeren, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önceki gün kabul edildi. Artık valiler, kente giriş çıkışları kısıtlayabilecek. Bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcısı ancak cumhurbaşkanının izniyle soruşturulabilecek. Yüce Divan anlamını yitirdi. Hakkında soruşturma açılan kamu görevlilerinin sadece kendisinin değil eşleri ve çocuklarının telefonları da dinlenebilecek. Daha birçok düzenlemenin yasalaştığı düzenlemeye ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Türkiye’nin hukuk ülkesi değil hak ihlalleri ülkesi olacağını kaydetti.

HAK İHLALLERİ ARTACAK

Tanal, şunları söyledi: “Mecliste kabul edilen bu teklif ile sözde terörle mücadeleyi kolaylaştırma hedefleniyor. Çok iyi biliyoruz ki bu düzenlemenin amacı terörle mücadele değil, muhalif zihniyet ile mücadeledir. Terör, demokratik ülkelerde barınamaz. Hukukun hakim olduğu yerde terör kök salamaz. Hukuku bitirerek terörün ekmeğine yağ sürüyor, ona özgür bir yaşam alanı açıyoruz. Çünkü terör az demokratik ülkelerde köklenir. Kamudan ihraç edilenlere yaşam hakkı dahi tanınmıyor. Aklansalar dahi eski görevlerine geri dönemeyecekler. Böylece muhalif kesime cadı avı devam edecek. Devletin değil hükümetin memurları ile kamu yeniden düzenlenecek. Komisyon kararıyla tekrar kamuya alınan kişiler, eski görevlerine atanmayacaksa o zaman o komisyonları neden kurdular? Haklarında soruşturma açılan kamu görevlilerinin sadece kendilerinin değil eşleri ve çocuklarının telefonları dinlenebilecek. Bu suçun şahsiliği ilkesine aykırıdır. Kolluk kuvvetleri gözaltına aldıkları kişiyi, 48 saat tutabilecek ve süreyi 2 kez uzatabilecek. Toplu suçlarda ise bu süre 4 gün olarak belirlendi ve iki kere de uzatılabilecek. Terörle mücadele bahanesiyle OHAL’i yasalaştıran bu düzenleme hak ihlallerini arttıracak. Huzur ve güven ortamı, hukuk devleti sona erecek. Terör örgütlerinin arayıp da bulamadığı ortam, AKP ve MHP iş birliği ile tesis edilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beslenme hakkı, işçi sağlığı iş güvenliği ve örgütlenme sorunudur!

SONRAKİ HABER

Ali Deniz’e bir doğum günü mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...