26 Temmuz 2018 11:11

Meclis önündeki cemevi baskını protestosuna polis engeli

Armutlu Cemevi'ne yapılan polis baskınını TBMM önünde protesto etmek isteyen PSAKD üye ve yöneticilerine polis engel oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Armutlu Cemevi’ne yapılan polis baskınını Meclis önünde protesto etmek isteyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üye ve yöneticilerine polis engel oldu. Basın açıklaması yapılmasını engelleyen polis ile PSAKD'liler arasında tartışma yaşandı.

İstanbul’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi’ne bağlı Armutlu Cemevi’ne polis baskınına ve sonrasında Şube Başkanı Zeynep Yıldırım’ın gözaltına alınmasına karşı Meclis önünde yapılmak istenen açıklamayı polis engelledi. Meclis önünde yapılmak istenen açıklamaya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, GYK üyesi Özgür Kaplan, derneğin şube başkanları, HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Kemal Bülbül, Zeynel Özen, Erkan Baş ve CHP’li Milletvekilleri Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Ali Öztunç ile Kani Beko katıldı. Polisin izin vermediği basın açıklamasında, sık sık “Cemevleri Alevilerin ibadet merkezidir”, “Meryem Yıldırım serbest bırakılsın”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

’24 HAZİRAN'DA VERİLEN SÖZLER UNUTULDU’

Polis engeli altında konuşma yapan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, “Sarıyer Armutlu Cemevi’ne saldırıyı kınıyoruz. Cumhurbaşkanının seçimler öncesi verdiği vaatlerin ne kadar boş olduğunu görüyoruz. Bu hükümet anlayışı her zaman cemevlerini yok sayıyor. 24 Haziran’da vermiş olduğu sözleri unutan cumhurbaşkanının nefret sözleri nedeniyle cemevleri saldırılarla karşı karşıyadır. Buradaki milletvekilleri olarak bu saldırıyı kınadığımızı belirtiyoruz. Başta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve milletvekilleri olarak cemevlerine sahip çıkacağımızı, saldırıların karşısında duracağımızı, Türkiye’deki bu kutuplaşmaya izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

Öte yandan polis engeli alevi.press kameralarına yansıdı:

'POLİS, CEMEVİ'NE İDRARINI BIRAKTI'

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu da “Cemevine yapılan sadece saldırıdan ibaret değildir. Aynı zamanda oraya giren bir polis memuru idrarını bırakmak üzere cemevini pisletmiştir, kirletmiştir. Öncelikle bunun hesabının sorulması gerekiyor. O polis memuru bulunmalı, ihraç edilmeli ve cezalandırılması gerekiyor. Hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Bizim milletvekili olarak talebimiz budur.” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Naki'den Mesut Özil'e: Irkçılığa her yerde karşı durmak gerekir

SONRAKİ HABER

AYM'den 'Cinsiyet değişikliğine izin verilmemesi hak ihlalidir' kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...