26 Temmuz 2018 10:41

Putin’in Trump'a hediye ettiği Dünya Kupası topundaki çip gündem oldu

Putin’in Trump’a verdiği futbol topundaki çipi Rus bilgisayar korsanlarının olası bir siber saldırı için kullanabileceği iddiaları ABD'de gündem oldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Helsinki’de ABD Başkanı Donald Trump’a verdiği futbol topunda bir çip olduğu ortaya çıktı. ABD’de Rus bilgisayar korsanlarının olası bir siber saldırı için topu kullanabileceği iddiaları gündem oldu.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan zirvede Putin, Dünya Kupası’nda kullanılmış bir futbol topunu Trump’a hediye etmişti. Trump’ın Suriye konusunda bir soruda topun Rusya tarafında olduğunu söylemesi üzerine Putin, yanında getirdiği Dünya Kupası’nda kullanılmış bir futbol topunu Trump’a uzatarak, “Artık top sizde” demişti.

Sputnik’in haberine göre Adidas’ın şampiyonaya özel olarak ürettiği toptaki çip, başka amaçlarla kullanılabilecek yüksek teknolojili bir çip değil ve yalnızca taraftarların cep telefonlarını yaklaştırarak futbol videolarına, yarışmalarına ve başka içeriklere erişmesini sağlıyor. ABD merkezli The Hill gazetesi de topun ABD Gizli Servisi tarafından güvenlik incelemesinden geçtiğini yazdı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji örgütleri: Yunanistan halkının acısını paylaşıyoruz

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: Koltuğa yapışanlar kalkmamak için her yolu deniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa