26 Temmuz 2018 10:28

Suudi Arabistan gemileri Husiler tarafından vuruldu

Yemen’deki Husi güçlerinin Suudi Arabistan’a ait iki petrol gemisine saldırmasının ardından Bab’ül Mendep Boğazı’ndan yapılan transferler durduruldu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Suudi Arabistan’a ait iki petrol gemisinin Kızıldeniz sularında Yemen’deki Husi güçlerinin saldırısına uğramasının ardından Bab’ül Mendep Boğazı’ndan yapılan ham petrol transferleri geçici olarak durduruldu.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih, Suudi Arabistan haber ajansı SPA’da yer alan açıklamasında, “Bab’ül Mendep Boğazı üzerinden yapılan tüm ham petrol transferi, buranın güvenliği sağlanıncaya kadar derhal ve geçici olarak durdurulacaktır” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğal gaz şirketi ARAMCO da nakliyatın geçici olarak durdurulduğunu doğruladı. ARAMCO, açıklamasında söz konusu kararın, petrol gemileri ile mürettebatının güvenliğinin sağlanması ve muhtemel petrol sızıntılarının engellenmesi için alındığını ileri sürdü.

SPA’nın haberinde saldırının, gemilerden birinde hafif hasara yol açtığı, denize petrol sızıntısı olmadığı ve hasar gören geminin en yakın Suudi Arabistan limanına çekme işleminin sürdüğü ifade edildi. SPA’da diğer gemiyle ilgili bilgi verilmedi.

SUUDİ ARABİSTAN 2015’TEN BERİ SALDIRIYOR

Husilere ait El Mesira televizyon kanalından konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamada da Husilere ait deniz kuvvetlerinin, Suudi Arabistan’ın Demmam adlı gemisini ülkenin batı sahilinde hedef aldığı bildirilmişti. Suudi Arabistan, mart 2015’ten bu yana Yemen’de hükümete karşı ayaklanan Husi hareketine yönelik hava bombardımanları gerçekleştiriyor. Birleşmiş Milletler birçok kez yayımladığı raporlarda ülkedeki binlerle ifade edilen sivil ölümlerinin çoğunun bu saldırılar nedeniyle gerçekleştiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Posco Assan işçileri davayı kazandı

SONRAKİ HABER

Ekoloji örgütleri: Yunanistan halkının acısını paylaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...