26 Temmuz 2018 05:36

Facebook hisseleri yüzde 20'den fazla değer kaybetti

Sosyal medya devi Facebook'un hisseleri, şirketin ikinci çeyrek verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 20'den fazla değer kaybetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un hisseleri, şirketin ikinci çeyrek verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 20'den fazla değer kaybetti.

Facebook, Nisan-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre gelirinin yüzde 43 artışla 13.2 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Şirketin aynı dönemdeki kârı da yüzde 31 artışla 5.1 milyar dolara çıktı.

Açıklanan son verilere göre, Haziran itibarıyla sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcılarının sayısı ise 2.23 milyar.

Ancak tüm verilerin yatırımcıların beklentilerinin altında kalması şirketin hisselerinin yüzde 20'den fazla değer kaybetmesiyle sonuçlandı.

CAMBRIDGE ANALYTICA SKANDALI

Facebook, mart ayında yaklaşık 87 milyon kullanıcısının bilgilerinin uygunsuz bir şekilde Cambridge Analytica şirketiyle paylaşıldığını itiraf etmişti.

Bu skandal sonrası sosyal medya şirketlerinin denetimi daha yoğun şekilde tartışılır olmuş, dünya çapında Facebook hesaplarının kapatılmasına yönelik bazı kampanyalar başlatılmıştı.

Mark Zuckerberg skandal sonrası ABD Temsilciler Meclisi Ticaret Komisyonu'nda ifade vermiş ve özür dilemişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar ABD'nin 'yaptırım' açıklamasından sonra yükselişte (26 Temmuz )

SONRAKİ HABER

Venezuela, para biriminden beş sıfır atma kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...