25 Temmuz 2018 15:02

ODTÜ'lü öğrencilerin tutukluluğuna dönük itiraz reddedildi

Mezuniyet törenindeki pankart nedeniyle tutuklanan 4 ODTÜ'lünün tahliyesi reddedildi, avukatlar 'Tek delil pankart, neyi karartacaklar?' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde taşıdıkları pankart nedeniyle tutuklanan 4 öğrenciye tahliye talebi reddedildi. Gerekçe ‘Kararın usul ve yasaya uygun olduğu’ şeklinde açıklandı.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 11 Temmuz’daki kararıyla tutuklanan öğrencilerin avukatları, tutukluluk kararına itirazda bulundu. İtiraz başvurusunda, öğrencilerin yer aldığı bilimsel faaliyetlere ilişkin bilgi ve belgelerle 10 öğretim üyesinin görüşlerine yer verildi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ise “Dayanılan nedenlerle, gösterilen gerekçe ve evrak içeriğine nazaran Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararının usul ve yasaya uygun olduğu” diyerek itiraz başvurusunu reddetti.

CEZAEVİNDE OLMALARI ANLAŞILMAZ’

Gazete Duvar’da yer alan habere göre avukatlar öğrencilerin birçok bilimsel faaliyette yer aldığını belirtirken şu açıklamalarda bulundu: Öğrenciler mayınlı arazilerin temizlenmesi ve tarıma açılması için takip cihazı tasarımı, parmak ve el gelişimini tamamlayamamış ya da engelli çocuklar için protez el geliştirilmesi, su ve sel baskınları gibi doğal afetlerde arama-kurtarma ekiplerinin daha verimli çalışması için iletişim ve takip cihazı tasarlanması, bebek ve çocuklarda sık rastlanan hastalıkların evde teşhis edilmesi gibi bir çok projede yer almaktalar. Bu kadar önemli işler yapmış ve daha önemlilerini de yapacak olan bu öğrencilerin cezaevinde bulunmaları anlaşılır değildir. Tutuklama gerekçesinde delillerin toplanmadığından ve delillerin karartılması şüphesinden bahsediliyor. Tutuklanmaları ile ilgili tek delil karikatürün basılmış olduğu pankart. Zaten bu pankartı taşıdıklarını inkar etmiyorlar. Hangi delili karartacaklar? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ümit Biçer: OHAL kağıt üzerinde kalktı

SONRAKİ HABER

'İmkansız yok, zoru başarmak var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...