25 Temmuz 2018 14:40

CHP'li Salıcı'dan Albayrak'a: IMF ile yapılan görüşmelerin kapsamı ne?

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, hükümetin gizli bir şekilde IMF ile görüşmeler yaptığı yönünde algılar bulunduğunu ifade etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Hükümetin gizli bir şekilde IMF ile görüşmeler yaptığı yönünde algılar bulunduğunu ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, IMF ile yapılan görüşmelerin kapsamını sordu.

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ülke ekonomisinin günden güne kan kaybettiğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, “Ekonomiden sorumlu Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e 24 Haziran seçimleri öncesi gittiği Londra’da IMF’ye başvurulması önerisi gittiği, IMF nezdinde Türkiye’yi izleme masası oluşturulduğu haberleri medyada da yer almıştı” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Arjantin’de gerçekleşen G-20 zirvesinde yaptığı ‘Küresel finansal sistemle koordineli yol alacağız’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Salıcı, “Türkiye’nin yeniden IMF masasına oturacağı haberleri birlikte değerlendirildiğinde, resmi olmasa da gizli bir şekilde IMF ile görüşmeler yapıldığı izlenimi kamuoyunca algılanmaktadır” dedi.

Salıcı, Albayrak’a şu soruları yöneltti: “Bakanlığınız ya da Türkiye Cumhuriyeti idari teşkilatı içerisindeki herhangi bir kurum tarafından IMF ile temasa geçilmiş midir? IMF ile yapılan görüşmelerin kapsamı nedir? Alınması öngörülen borç miktarı ne kadardır? IMF’nin bu borca karşılık ülkemizde uygulanmasını öngördüğü ekonomik tedbirler nelerdir? AKP hükümetlerinin gururla ifade ettiği ‘Türkiye’yi IMF’ye muhtaç olmaktan kurtardık, IMF bizden borç isteyecek hale geldi’ söylemleri ile mevcutta IMF ile yeniden masaya oturmanın konuşulduğu ortam dikkate alındığında, ekonomideki bu geri gidişte dış güçlerin rolünün olduğu söyleminin arkasına sığınmak yerine ne zaman bir yetkili çıkıp sorumluluğu üzerine alacak ve öz eleştiri yapacaktır?​” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Geçen yıl 207 yaşam alanı savunucusu cinayete kurban gitti

SONRAKİ HABER

Sumiriko Hose’da üretime 3 hafta ara verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...