06 Eylül 2012 09:24

Sağlıkçıya şiddet protesto edildi

TORBALI Devlet Hastanesinde örgütlü bulunan SES, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-Sen üye ve yöneticileri; sağlık emekçilerine yönelik hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıları protesto etti.Geçtiğimiz gün Torbalı Devlet Hastanesi acil servisine yaşamını yitirmiş olarak getirilen ve bütün m&uum

Sağlıkçıya şiddet protesto edildi
Paylaş

Geçtiğimiz gün Torbalı Devlet Hastanesi acil servisine yaşamını yitirmiş olarak getirilen ve bütün müdahalelere rağmen hayata geri döndürülemeyen Cemal Baki isimli 1957 doğumlu hastanın yakınları, Acil serviste görev yapan doktor, hemşire ve güvenlik görevlisine saldırmışlardı.

Bu olay üzerine hastane önünde basın açıklaması yapan sendikalar saldırıyı protesto etti. SES Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekber Öztürk, sözün bittiği yerde olduklarını, artık bir an önce Sağlık Bakanlığının sağlık emekçilerine yönelik şiddeti durdurmak için ciddi önlemler alması gerektiğini belirtti.

Türk Sağlık-Sen İşyeri Temsilcisi Aysel Söğüt de “12 Mayıs 2012’de çıkarılan çalışan güvenliği genelgesinin olay anında sağlık çalışanlarını korumadığı ortadadır. Sağlık çalışanlarına dönük bu şiddetin arkasında ne yazık ki yetkililerin şiddeti teşvik eden tutumları var” diye konuştu.

4 Eylülde gerçekleşen bu çirkin saldırıda acil serviste bulunan Fatma Çakmak Dağ isimli hemşirenin pelvis kırığı olmasına rağmen camdan aşağı atlamak zorunda kaldığını, acil servisin camlarının kırıldığını ifade eden sağlık emekçileri, bir daha böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalmak istemediklerini ifade ettiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGBP Hava-İş’in eylemlerini destekleyecek

SONRAKİ HABER

Faşist cepheye karşı halkların kardeşliği ve emekçilerin birliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...