Metro seferleri su baskını nedeniyle gün boyu aksadı

Topkapı'daki su baskını nedeniyle Bayrampaşa-Yenikapı ve Yenikapı-Atatürk Havalimanı seferlerinde aksama yaşandı.

25 Temmuz 2018 12:31
Son Güncellenme Tarihi: 26 Temmuz 2018 04:43
Paylaş

İstanbul Topkapı'daki su baskınları nedeniyle Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında Bayrampaşa-Yenikapı durakları arası seferler durdu. Seferlerin saatlerce yapılamamasından dolayı otobüslere yönlendirilen çok sayıda yolcu mağdur oldu. Seferler sabah saatlerinde normale döndü.

İstanbul Metrosu, sosyal medyadan saat 18.17'de yaptığı bilgilendirmede araçların alt kısımlarının su birikintisinden zarar görmemesi için su seviyesi çekilene kadar seferleri yapamadıklarını, hattın kontrollerin ardından işletmeye uygun hale geldiğinde açılması planlandığını  duyurdu.

KADEMELİ OLARAK BAŞLAYAN SEFERLER, SABAH NORMALE DÖNDÜ

Ekiplerin tahliye çalışmalarından sonra seferler Emniyet / Fatih - Havalimanı arasında seferler başladı.

Metro İstanbul sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla M1 Havalimanı - Yenikapı hattında çalışmaların tamamlandığını ve tüm hatların normale döndüğünü aktardı.

Yenikapı ve Aksaray Metro istasyonları ise hala ulaşıma kapalı. İki istasyonda da yoğunluk gözlenirken, yolcular İETT otobüslerine yönlendiriliyor. Yaşananlara tepki gösteren Seydi Ak isimli bir yolcu, "Bizim alt yapımız bu kadar düzgün. Büyükşehir burası bir de, Metropol şehir yani. Ben şuradan otogara gidemiyorsam bir şey diyemiyorum. 1 saatten fazla oldu halen bekliyorum. Yağmur yağıyor diye alt yapı kapanıyorsa, büyükşehirliğin ne önemi var" dedi. Yaklaşık 25 dakikadır Aksaray Metro istasyonunda beklediğini söyleyen Ahmet Erol da, "Evimize gidemiyoruz. Yağış var dediler, o yüzden gidemiyoruz. Emniyet durağına yürüyeceğim" şeklinde konuştu. 

İstanbul’da öğleden sonra başlayan yağmur kent genelinde etkili oldu. Fatih Aksaray’da da yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, koşarak sığınacak yer aradı.

 

Bazı vatandaşlar,  yağıştan şemsiyeleri ile korunurken bazıları da  yağışa aldırış etmeden yürümeyi tercih etti.

TOPKAPIDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI, VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Topkapı'da alt geçitteki su baskını nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Topkapı Ulubatlı'da alt geçidinde su baskını yaşandı.

Su birikintisi nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, bir taksi tamamen su altında kaldı, bazı araç sahipleri araçlarında mahsur kaldı. Mahsur kalan araçları kurtarmak için itfaiye çalışma başlattı. Kepçelerle rögar kapakları açılırken suyun tahliyesi yapıldı. Mahsur kalan araçlar daha sonra su birikintisinden çekilerek kurtarıldı. Aracı su altında kalan taksi sürücüsü Hasan Zeren, "3 dakikada kaçamadım" dedi.

Zeren, "4 yolcum vardı. Acil hastaneye götürecektim. 3 dakika sürdü yağmur. Öndeki araçlar durunca kaçamadım. Önce yolcularımı kurtardım, sonra kendim çıktım" diye konuştu.  (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Din dersinden muaf öğrencilere neden alternatif sorular sorulmadı?'

SONRAKİ HABER

Ereğli Devlet Hastanesi kanalizasyonunda 2'nci cenin bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...