25 Temmuz 2018 12:02

SES Diyarbakır Şubesi: Emekçilerin talebi torbaya sığmaz

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi, Mecliste görüşülen torba yasaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, TBMM’de görüşülmekte olan torba yasanın sağlık emekçilerinin taleplerini dikkate alınmadan Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçirilmesine tepki gösterdi. Düzenlemenin tüm sağlık çalışanları bakımında eşit ve adil bir düzenleme olmadığı vurgulanan açıklamada mücadelenin süreceği aktarıldı.

SES Diyarbakır şube binasında gerçekleştirilen açıklamadan önce, Yunanistan’da gerçekleşen yangın faciasına ilişkin baş sağlığı ve dayanışma dilekleri ifade edildi.

EŞİT VE ADİL BİR DÜZENLEME TALEBİ

Şube Eş Başkanı Gönül Adıbelli, yaptığı açıklamada “Fiili hizmet süresi zammı ile ilgili düzenleme sadece sağlık personelini kapsıyor, bizim talebimiz ise sosyal hizmet emekçilerini de kapsaması" dedi.

Ayrıca teklifin 4. maddesiyle uzman ve uzman olmayan tabip ve diş tabiplerinin emekli aylıklarına ilave ödeme yapılmasına değinen Adıbelli, “Bu düzenlemenin sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini de kapsayacak biçimde genişletilmesini talep ediyoruz" dedi.

Son olarak teklifin 5. maddesinde uluslararası sağlık hizmeti kapsamında elde edilecek döner sermaye gelirinin dağıtılmasında eşit ve adil bir uygulama bulunmamasına dair konuşan Adıbelli, “Her ne kadar sağlık turizmi anlayışına karşı olsak da adil bir döner sermaye dağıtımı için personele verilecek oranların yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” talebini dillendirdi.

Açıklama, talepler elde edilinceye kadar kararlılıkla mücadele edileceği vurgusuyla sonlandırıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akın Çorap’ta kayyım, sendikanın taleplerini kabul etti

SONRAKİ HABER

ZMO: 3 ayda 150 tarım işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa