25 Temmuz 2018 23:00

Goller uyuşturucuya karşı atılıyor

Adana'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Uyuşturucuya Karşı Gençlik Dayanışma ve Futbol Turnuvası' pazartesi akşamı oynanan ilk maçla başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

İlki 2016’da düzenlenen "Uyuşturucuya Karşı Gençlik Dayanışma ve Futbol Turnuvası", pazartesi akşamı Seyhan Belediyesi Şakirpaşa Spor Kompleksinde oynanan maçla başladı. Eleme usulü düzenlenen turnuvanın final karşılaşması 3 Ağustos günü gerçekleşecek. Tüm katılımcılara kitap hediye edilen turnuvada finali kazanan takım 10-17 Ağustos’ta Kuşadası’da düzenlenecek Gençlik Yaz Kampı’na katılacak. Adana’nın çeşitli emekçi mahallelerinden 16 takımın katıldığı turnuvayı düzenleyen turnuva komitesi, gençlere “Uyuşturucu kullanmayın, gelin futbol oynayalım” diyor.

‘UYUŞTURUCUYA KARŞI GENÇLERLE BULUŞUYORUZ’

Turnuva komitesinde yer alan Emek Gençliği MYK Üyesi Aydın Yiğit, ilk turnuvayı geçen sene düzenlediklerini belirterek “Bundan sonra her yıl düzenleyeceğiz. Şehrimizde yaygın olan iki şey var. Birini sevinç, birini üzüntüyle karşılıyoruz. Spor, Adana’da kitlelerce tutkuyla takip ediliyor, bu da bizi sevindiriyor. Ancak uyuşturucu kullanımının yaygınlığı da bizi üzüyor. Uyuşturucu sadece Adana’da değil tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Turnuvayla birlikte başta mahallelerden olmak üzere işçi, işsiz, liseli, üniversiteli farklı milliyetlerden gençlerle buluşuyoruz” dedi. Gençliği daha iyi bir dünya için birleşmeye davet ettiklerini dile getiren Yiğit, “Yüzlerce genç bu tartışmalara heyecanla katılıyor. Sınıfsız bir dünya hayalini çevresine anlatıyor. Turnuvada ise örmek istediğimiz asıl şey gençliğin barış ve kardeşlik şiarıyla bir araya gelmesi, sporda şiddetin önlenmesi için daha fazla çaba göstermesi” diye konuştu.

‘UYUŞTURUCUYA KOLAY ULAŞILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ’

Komitedeki bir başka isim Murat Boztaş, 2016’daki turnuvada yer aldığını belirterek bu yıl da uyuşturucuya karşı mücadele edenlerin yanında olmak istediğini söyledi. Kendilerine düşenin bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Boztaş, “Geçen sene olumlu tepkiler aldık. Gençler uyuşturucu kullanmasın, maça gelsin” dedi.

Komitede yer alan CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Salih Güleryüz, uyuşturucu kullanımının en çok yoksul mahallelerde yaygın olduğunu ifade etti. Gençlere ücretsiz sosyal etkinlik imkanı verilmesi gerektiğini dile getiren Güleryüz, “Turnuvayı düzenlediğimiz Şakirpaşa Spor Kompleksi böyle bir yer, gençler ücretsiz spor yapabiliyor. Ama tek başına yeterli değil. Uyuşturucuya bu kadar kolay ulaşılmasının önüne geçilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

‘UYUŞTURUCU YUVASI SPOR KOMPLEKSİ OLDU’

Geçtiğimiz yıl Seyhan Belediyesi tarafından inşa edilen Şakirpaşa Spor Kompleksi, gençlere ücretsiz hizmet veriyor. İçerisinde halı saha, tenis kortu, basketbol sahaları, küçük amfi tiyatro ve kapalı spor salonu bulunan spor kompleksinin yeri yıllardır uyuşturucu satılan ve kullanılan boş bir alandı. Mahalle halkı uzun yıllar boyunca boş alanın spor alanı yapılmasını istiyordu. Gençler, 2017’nin mart ayında açılışı yapılan spor kompleksini ücretsiz kullanabiliyor, 15 farklı alanda ücretsiz ders alabiliyor.

ÖNCEKİ HABER

EMEP yöneticisine sosyal medya gözaltısı

SONRAKİ HABER

Dört büyükler borç kıskacında: Hangi kulübün borcu ne kadar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...