25 Temmuz 2018 09:19

Günlük 10 dolarla 13 ülke, 108 şehir gezdi

'Osmaniye'nin Evliya Çelebisi' olarak anılan 45 yaşındaki Orhan Gazi Çalık, günde 10 dolar harcayarak 1 buçuk yılda 13 ülke, 108 şehir gezdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Osmaniyeli 45 yaşındaki gezgin Orhan Gazi Çalık, günde 10 dolar harcayarak 1 buçuk yılda 13 ülke, 108 şehir gezip 89 bin 776 kilometre yol katetti.

"Osmaniye’nin Evliya Çelebisi" olarak anılmaya başlanan Orhan Gazi Çalık, gezi hikayelerini kitaplaştırmaya hazırlanıyor. Gezisinde Everest’e de çıktığını kaydeden Çalık, dünyanın farklı ülkelerini gezmeye devam edeceğini söyledi. Çalık, “Bir buçuk yıl boyunca Kamboçya, Japonya, Tayland, Malezya, Singapur, Endonezya, İran, Hindistan, Ermenistan, Gürcistan, Güney Kore, Filipinler ve Nepal’i gezdim. Burada farklı insanları tanıdım” dedi.

İlk yurt dışına çıktığında 300 kelime İngilizce konuştuğunu, ancak aradan geçen zamanda artık felsefi düzeyde İngilizce konuşup yazabildiğini belirten Orhan Gazi Çalık, gezilerde maddi olarak çok sıkıntılar çektiğini, yerine göre aç kaldığını ve bir öğünle bile gün geçirdiğini belirtti. Gezisi sırasında 8 bin 888 rakımlı Everest’in 5 Bin 650 rakımına kadar çıkan Çalık, çıkaracağı kitabın çalışmalarına da başladı.

(Osmaniye/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Telefonlar çekmiyor diye kıyıya yanaşan gemi karaya oturdu

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da imece usulü körfez temizliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...