06 Eylül 2012 09:12

Bursa Fotofest Zhengsheng Li’yi ağırlıyor

ÇİN Kültür Devrimi’nin 40 yılı, Çin fotoğrafının ustası Zhengsheng Li’nin, belgesel niteliğindeki fotoğraflarıyla Bursa Fotofest 2012’de gün ışığına çıkıyor! Zhengsheng Li’nin “Kızıl Asker-Kültür Devriminin 40. Yılı” başlıklı sergisi, 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında, “İnsan

Bursa Fotofest Zhengsheng Li’yi ağırlıyor
Paylaş

ÇİN Kültür Devrimi’nin 40 yılı, Çin fotoğrafının ustası Zhengsheng Li’nin, belgesel niteliğindeki fotoğraflarıyla Bursa Fotofest 2012’de gün ışığına çıkıyor! Zhengsheng Li’nin “Kızıl Asker-Kültür Devriminin 40. Yılı” başlıklı sergisi, 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında, “İnsanlığın İzleri” temasıyla düzenlenen uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012’de!
“Kızıl Asker-Kültür Devriminin 40. Yılı” sergisi; Mao Zedung önderliğinde, komünist bir ülke olarak yaşanan kültür devriminin, Çin halkı üzerindeki sosyolojik, psikolojik ve siyasi etkilerinin yanı sıra Çin aile yaşantısına, siyasi gösterilerin aurasına, köylü ve yoksul halkın gündelik yaşamına değiyor.
Küratörlüğünü Contact Press Images direktörü Robert Pledge’in üstlendiği sergi ve sunum; Asya kültürünü ve Türkiye’de fazla tanınmayan Çin’in Usta Sanatçısı Zhengshen Li’yi Türk fotoğraf severleriyle buluşturuyor.
Zhengshen Li’nin 40 yıl boyunca fotoğrafladığı belgesel niteliğinde karelerin yer aldığı “Kızıl Asker-Kültür Devriminin 40. Yılı” başlıklı sergi; Türkiye’nin tek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012 kapsamında fotoğraf, sanat ve tarih meraklılarıyla buluşacak.
Aynı zamanda Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük fotoğraf festivali olan Bursa Fotofest 2012; bu yıl “İnsanlığın İzleri” konu başlığı ile gerçekleştiriliyor.
Festival, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen, yaşamın her alanında verdiği o soylu mücadeleyi anlatan fotoğrafları zengin bir programla Bursa’da fotoğraf meraklıları ile buluşturuyor.
Ara Güler’den Mary Ellen Mark’a, Li Zhengsheng’den Antonin Kratochvil’e, Coşkun Aral’dan Charles Harbutt’a yerli ve yabancı fotoğrafçıların toplam 65 sergisinin yer alacağı, “İnsanlığın İzleri” temalı Bursa Fotofest 2012; dünyanın farklı köşelerinden binlerce fotoğraf meraklısını 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında Bursa’da ağırlamaya hazırlanıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CerEdebiyat, edebiyat meraklılarını bekliyor

SONRAKİ HABER

Say’ın yeni eseri Rilke’nin ‘Der Panther’i

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...