24 Temmuz 2018 23:05

Beni darbedecek hakkı kimlerden, nereden aldılar?

Lise öğrencisi olan bir Evrensel okuru, uğradığı darbı ve yaşadığı haksızlıkları yazdı: Bütün bu yaşananlara artık 'DUR' demeliyiz.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Z.C.
Antep

Ben bir lise öğrenciyim. Küçüklüğümden bu yana saçlarımın maskülen tarzı olmasını istemişimdir ve istediğimi yapıp kısa kestirdim saçlarımı. Çoğu toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda da kısa saç erkekler ile uzun saç ise kadınlar ile bağdaştırılıyor. Gerek yaşam tarzım gerek dış görünüşümden dolayı birçok defa sözlü şiddete maruz kaldım. Evime dönerken sokakta darbedildim. Olaydan geriye ise adamın arkamdan “Kız mısın, erkek misin?​” diye bağırması kaldı aklımda. Her şey o kadar ani oldu ki ne kendimi korumaya ne de karşılık vermeye şansım olmadı. Peki bu insan, kendine göre “haklı” sebeplerinden dolayı evimin yan mahallesinde beni darbedecek hakkı nereden ve kimlerden aldı? Her olayda mağduru suçlayanlar, söyler misiniz bana, ben o gece neden darbedildim? Saçım kısa olduğu için mi, kadın olduğum için mi, o saatte orada olduğum için mi, kıyafetim ona garip geldiği için mi, evime gittiğim için mi, yalnız olduğum için mi? Neden?

Bugüne kadar her cinayette, tacizde, tecavüzde, çocuk istismarında, LGBTİ+ bireylerine yapılan saldırılarda mağduru haksız konuma getirecek bahaneler öne sürüldüğü için, caydırıcı olmayan komik cezalar aldıkları ve bir takım elbise giyip bir kravat taktıkları için verilen iyi hal indiriminden dolayı mı kendisinde bu hakkı buldu. Peki, biz bu durum karşısında susacak mıyız? Elbette hayır, benim susmak ve kabul etmek gibi bir niyetim yok.

Bu gibi durumlar bir an önce son bulmalıdır! Neden Eylül Cansın’dan geriye son videoları kaldı?  Hande Kader neden öldürüldü? Birçok insan neden “Namus temizlemek” adı altında cinayetlere kurban gidiyor? Neden çocuklarımız pedofili zihniyetlerin ellerinde can veriyor? Kendi seçmediği cinsel yöneliminden dolayı insanlar ailesinden ve çevresinden neden şiddet görüyor? Hatta ölüm tehditleri alıyor. Trans olduğu için kimse ona iş vermeyince neden seks işçiliği yapmak zorunda kalıyor? Neden istediği kıyafeti giyemiyor, istediği şeyleri söyleyemiyor ve çoğu insan korktuğu için istediği gibi yaşayamıyor? Bunların son bulması için daha kaç kişi ölmeli, kaç insan şiddet görmeli, kaç çocuk istismara uğramalı? O kadar çok soru var ki kafamda hangisine cevap vereyim ben de bilmiyorum. Tek bildiğim ise artık bir şeyler yapmalıyız. Buna “DUR” demeliyiz.

Değişmeliyiz, bilinçlenmeliyiz, saygılı olmalıyız. Nefretle değil sevgi ile karşılık vermeli, sevgi ile çözüm bulmaya çalışmalıyız. Namusun bir kıyafette, bir cinsiyette veya bir zar parçasında olmadığını öğrenmeliyiz. Cinsel yönelimlerin doğuştan geldiğini, bilimsel olarak kanıtlanmış olduğunu ve bir sapkınlık veyahut hastalık olmadığını bilmeliyiz. Bunun yüzünden insanların sözlü, fiziksel şiddete maruz kalmalarına izin vermemeliyiz. Onların birer suçlu, cinsel yönelimlerinin ise çok büyük bir suç olarak görülmesine engel olmalıyız.

Tüm bunları önlemek için, dünyayı herkes için yaşanabilir bir hale getirmek için, çocukların ölmemesi için daha çok çalışmalı, mücadele etmeli ve susmamalıyız. Bütün bu yaşananlara artık “DUR” demeliyiz. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sağlıkla ve sevgiyle kalın.

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım ile görüşecek

SONRAKİ HABER

Eğitim sistemimiz daha da kötüleşmeden!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...