24 Temmuz 2018 12:22

EMEP'ten Aygün Alüminyum işçilerine dayanışma ziyareti

Emek Partisi Çorlu İlçe Örgütü, sendikalaştıkları için işten atılan Aygün Alüminyum işçilerini ziyaret ederek mücadelelerine destek verdi.

EMEP üyeleri Aygün Alüminyum işçilerini ziyaret etti (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan Aygün Alüminyum işçilerini ziyaret eden Emek Partisi Çorlu İlçe Örgütü, işçilerin mücadelesinin yanında olduğunu ifade etti.

Aygün Alüminyum’da Ramazan Bayramı’ndan sonra iki gün içinde örgütlenerek Türk Metal Sendikasına üye olan 12 işçi işten atıldı ve direnişe geçti. İşçiler, sendikalar, kitle örgütleri ve siyasi partilere dayanışma çağrısında bulundu. Emek Partisi Çorlu İlçe Örgütü de pazartesi akşamı iş bitim saatinde fabrika önüne giderek işçileri ziyaret etti. Emek Partisi, patronların işçileri kölece çalıştırmak istediğini, Aygün işçilerinin bu kölece düzene karşı mücadele ettiklerini, Aygün işçisinin verdiği bu onurlu mücadelenin yanında olduklarını ifade etti.

Ziyaret için EMEP’e teşekkür eden Aygün Alüminyum işçileri de “Eğer biz Aygün’de kazanırsak birçok fabrikada işçiler hak arama mücadelesine katılacaklar. Çorlu bölgesi bir işçi cehennemi. Bunun değişmesi için işçilerin birlik olup mücadele etmekten başka bir yolu kalmadı. Aygün işçisinin kazanması için dayanışmaya ihtiyacımız var. Bunun farkındayız. Bunun için bütün işçileri, sendikaları emekten yana olan herkesi yanımızda görmekten onur duyarız” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye’nin basın özgürlüğü imajı düzeltilmeli'

SONRAKİ HABER

Özİplik-İş'te seçim yolsuzluğu iddiası: İşçiden habersiz delege seçimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...