24 Temmuz 2018 11:12

Siirt-Eruh Karayolu neden 30 yıldır yapılmadı?

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt’in ilçelerinin karayolu çalışmalarının uzun yıllardır sonuçlandırılmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak Karayolu ile ilçelerin ulaşıma elverişsiz olması ile Siirt’in ilçelerinin karayolu çalışmalarının uzun yıllardır sonuçlandırılmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Ulaşıma elverişsiz yolların özellikle kış aylarında sağlık hizmetlerine ulaşmada önemli zorluklar yarattığına ve çok sayıda kazaya sebebiyet verdiğine dikkat çeken Beştaş, “Yaptığı duble yolları sürekli dile getiren hükümet yetkilileri, Siirt için bu çalışmaları yürütmemiştir” İfadelerini kullandı.

'SİİRT'İN KARAYOLU SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?'

 

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması için şu  soruları sordu:

♦ Siirt-Eruh Karayolu aradan geçen 30 yılı aşkın zaman zarfında neden tamamlanmamıştır?

♦ Siirt-Eruh Karayolu yapımı sürecinde kaç şirkete ihale gerçekleştirilmiştir? Her bir ihale bedeli ne kadardır? İhaleler hangi firmalara verilmiştir?

♦ Siirt-Eruh Karayolunun iktidarınız döneminden önceki ve sonraki proje ve inşaat yapım maliyetleri ne kadardır?

♦ AKP iktidarı dönemince 25.200 km bölünmüş yol yaptığı açıklamalarına karşın neden 53 km’lik Siirt-Eruh karayolu tamamlanamamaktadır? Siirt’in diğer illerden farkı nedir ki 16 yıllık iktidarınız boyunca hayati önemdeki karayolu çalışmaları bitmemiştir?

♦ Dönemsel olarak hazırlanan GAP Eylem Planları Raporlarında hep aynı seviyede olan Siirt-Eruh Karayolu’nun en son güncel fiziki ve ekonomik gerçekleşme seviyesi nedir? Her ne kadar yolun tamamlandığına dair söylemler geliştirilse de yolun fiziki özellikleri itibariyle bölge halkının kullanımı için uygun olmayışını ve bilhassa kışları önemli bir sorun haline dönüşmesini nasıl açıklarsınız?

♦ Siirt-Kurtalan ile Baykan-Ziyaret yolları arasındaki yol yapım çalışmaları da 12 yıldır devam etmekte olup neden iktidarınız dönemince ülkenin her yerine bölünmüş yollar yapıldığı halde Siirt ve ilçelerini birbirine bağlayan yollar tamamlanmamıştır? Siirt’in iktidarınız nezdindeki yeri nedir? Siirt’in karayolu sorununun 16 yıllık iktidarınız boyunca çözülmeme gerekçesi nedir?

♦ Siirt’in merkeze bağlı tüm yollarının sorunlu olması ve bundan ötürü bilhassa kış aylarında halkın, sağlık başta olmak üzere ekonomik ve sosyal açılardan uğradığı mağduriyetin giderilmesi için Bakanlığınızın projesi var mıdır? Siirt ve ilçelerinin karayolu sorunu ne zaman çözüme kavuşacaktır? (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Hapishanelerde işkence ve hak gaspları arttı

SONRAKİ HABER

Babası dahil 4 kişinin istismarı, yazdığı mektupla ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...