24 Temmuz 2018 08:25

Basın Özgürlüğü ödülü, IPI’ın abonelik kampanyasına

‘Basın Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl, Uluslararası Basın Enstitüsünün geçtiğimiz ay başlattığı abonelik ve gazete alma kampanyasına verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından 7’nci kez düzenlenen ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl, Uluslararası Basın Enstitüsünün (IPI) geçen ay başlattığı abonelik ve gazete alma kampanyasına verildi. Kampanya Türkiye’de baskı altında bulunan bağımsız gazetelerin desteklenmesini amaçlıyor.

Karşıyaka Belediyesi ve İGC tarafından her yıl verilen ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl IPI’ya verildi. Kurumun, Türkiye’deki bağımsız ve özgür basın kuruluşlarının desteklenmesi amacıyla geçen ay başlattığı abonelik ve gazete alma kampanyası ödüle gerekçe olarak gösterildi. Tören, eylül ayının ilk haftasında Karşıyaka’da düzenlenecek.

ÖDÜLÜ KADRİ GÜRSEL ALACAK

Ödülü, Uluslararası Basın Enstitüsü adına Türkiye Temsilcisi, Gazeteci Kadri Gürsel’in alacağı açıklandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’de basın kurumlarının geldiği nokta ortada. Özgürlüklerinin elinden alındığı, bağımsızlıklarının sorgulandığı bir süreci yaşıyoruz. Basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu verdiğimiz ödül ile bir kez daha Türk halkı ile paylaşacağız. Kadri Gürsel de geçen yıl bu demokrasi mücadelesinde iktidara karşı bedel ödemiş çok değerli isimlerden bir tanesi. Herkes onu, özgürlüğünü eşiyle paylaştığı görüntülerle anımsar. Kadri Gürsel’in ismini belirlemekten ve bu ödülü vermekten onur duyuyoruz" dedi.

Uluslararası Basın Enstitüsü'nün öncülüğünde başlatılan abonelik kampanyasında amaç Türkiye'de az sayıda bağımsız gazeteye dünya genelinde abone olunmasını sağlayarak bu gazetelere destek sunmak. Kampanyaya Avrupa Parlamentosu milletvekili Rebecca Harms da destek veriyor.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Facebook, ırkçı sayfayı koruyor

SONRAKİ HABER

KESK, OHAL'i devam ettirecek yasa teklifinin geri çekilmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...