24 Temmuz 2018 08:10
Son Güncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2018 09:01

Erdoğan: Büyük yatırımcıların muhatabı doğrudan Cumhurbaşkanlığıdır

Erdoğan partisinin grup toplantısında yerli ve yabancı patronlara çağrı yaptı: Büyük yatırımcıların muhatabı doğrudan Cumhurbaşkanlığıdır.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerli ve yabancı yatırımcılara çağrı yaptı. Erdoğan, "Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok kârlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığıdır" dedi.

'SÖZLERİMİZİ TUTTUK'

Yunanistan'daki yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen ve her türlü yardıma hazır olduklarını söyleyen Erdoğan, seçim sonrası OHAL'i kaldırarak ve bedelli askerlik kanunu için gerekli çalışmaları yaparak verdikleri sözleri tuttuklarını belirtti.

'TÜRKİYE'Yİ BEDELLİYE İHTİYAÇ KALMAYAN BİR DURUMA GETİRECEĞİZ'

"Batı ülkelerinde askerlik yapacak personel bulunamıyor fakat Türkiye'de yığılmadan dolayı bedelli çıkarmak durumunda kalıyoruz" diyen Erdoğan, bir daha bedelli askerlik kanununa ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik uygulamasına geçileceğini söyledi.

Erdoğan, "Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz. Bununla birlikte Türkiye'nin askerlikle bağlarının kopmasını da istemiyoruz. Türk milleti asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti, o inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve taktiki olarak verebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İSRAİL'E TEPKİ

İsrail'in çıkardığı Yahudi Ulus Devleti kanununa değinen Erdoğan,  "Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır. İslam dünyasını, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyorum. Hitler'in, ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin, bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler'in ruhu, İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK YATIRIMCILARIN MUHATABI ARTIK CUMHURBAŞKANLIĞIDIR

Erdoğan, "Buradan uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları, tüm finans çevrelerini Türkiye'nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum" diyerek "Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok kârlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır" şeklinde konuştu.

‘21 GÜNDEN AŞAĞI DÜŞME YOK’

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Grup toplantısında konuştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik Kanunu ile ilgili bir soru üzerine bedelli askerlikte 21 günlük zorunlu eğitimin düşmeyeceğini belirterek, “Tartışılır bir şey yok 21 günden aşağı düşme yok. 28'di 21'e düştü bunu yaptık” dedi.

ERDOĞAN: MESUT'UN AÇIKLAMASI TAM MİLLİDİR, YERLİDİR

Erdoğan, Mesut Özil'in Almanya milli takımını bırakması hakkında da "Mesut'un açıklaması bana göre takındığı tavır, tam millidir, yerlidir" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle: "Dün gece Mesut ile görüştüm. Mesut'un açıklaması bana göre takındığı tavır, tam millidir, yerlidir. Her türlü takdirin üzerindedir gözlerinden öpüyorum. Takımına bu denli her şeyini veren  başarılarında onun da katkısı olan bir gence böyle bir ırkçı yaklaşım, dininden dolayı böyle bir yaklaşım kabul edilebilir değil. Kaldı ki kökeni itibarıyla Türk olan Mesut'la, İlker'le, Cenk Tosun'la Londra'da resim çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır. Bunu da zaten hakikaten, yerli yerine oturmuş olan siyasetçiler takdir ediyorlar. Onlar da Mesut'un yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu gazetecilere yönelik hak ihlalleri Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Facebook, ırkçı sayfayı koruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...