24 Temmuz 2018 07:26

Trabzon'da şüpheli köpek ölümleri üzerine soruşturma başlatıldı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi deniz kıyısında 10'a yakın sokak köpeğinin ölü bulunması sonrası soruşturma başlatıldı.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün

Fotoğraf: Uğur Aydın/DHA

Paylaş

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde deniz kıyısında 10'a yakın sokak köpeğinin ölü bulunması üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli köpek ölümlerine tepki gösteren Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün, "Çok kötü bir olay, zehirlenmede hayvanın ciğerleri parçalanıyor, yavaş yavaş ölüyorlar. Bu ölümü hak etmiyor bu hayvanlar" dedi.

Çarşıbaşı'nın Yoroz mevkiinde sahildeki şüpheli köpek ölümleri üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti, soruşturma başlattı. İlçede son 2 gün içerisinde 10'a yakın köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü şüphesi üzerinde duran ekipler, köpeklerden numune aldı. Jandarma ekipleri de, olay yeri ve çevresindeki iş yeri ile Karayolları'na ait güvenlik kameralarını da incelemeye alarak, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

'BU ÖLÜMÜ HAK ETMİYORLAR'

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün, şüpheli köpek ölümlerine tepki gösterdi, suçluların bir an önce bulunmasını istedi. Tüzün, "Bu sabah yine bir vahşet haberiyle uyandık. Maalesef gelen bir telefonda Çarşıbaşı'nda bir vahşet yaşandığını, 10'dan fazla köpeğin zehirlendiğini öğrendik. Bu olay üzerine ilk önce Tarım İl Müdürlüğü'nü aradım. Çünkü zehirlenme olayıydı ve bunun neyden kaynaklandığının bilinmesi gerekiyordu. Daha sonra da jandarmayı aradım, işin yasal boyutuna ulaşmak için. Bugün öğleden sonra jandarma tutanaklar tuttu, ifadeler aldı. Tarım İl Müdürlüğü köpeklerden birini incelemek için aldı, neden dolayı zehirlendiğini belirlemek için. Çok kötü bir olay. Biliyorsunuz zehirlenmede hayvanın ciğerleri parçalanıyor, yavaş yavaş ölüyorlar. Bu ölümü hak etmiyor bu hayvanlar. Oradaki bir vatandaş sadece belediyeyi arayarak buradaki köpeklerin toplanmasını, kısırlaştırılmasını ve tedavi edilmesini, geri bırakılmasını istediğini söylemiş ve aynı akşam böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi. Bu olayı gerçekleştirenler belli değil ama araştırma yapılacak, biz de dernek olarak bu işin takibindeyiz. Üzücü bir durum hepimiz için" diye konuştu.

'ÖLDÜRMEYELİM, YAŞATALIM'

Tüzün, canlıyı gözünü kırpmadan zehirleyen bir insanın, rahatlıkla insanı da öldürebileceğini ifade ederek, "15'e yakın köpeğin bu zehirlenmeden etkilendiğini düşünüyoruz. Bu çok korkunç bir durumdur. 15 tane canlıyı gözünü kırpmadan zehirlemek ne demek. Daha sonra 'Ben her şeyi yaparım, insanı da öldürebilirim' demek. Çünkü onlar da bizim gibi can taşıyorlar, duyguları var, hisleri var. Zehirlendikleri zaman tıpkı bizler gibi acı çekiyorlar. Bu kadar canın öldürülmesi bizi derin bir şekilde yaralıyor. Öldürmeyelim, yaşatalım" dedi. (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin yol haritası: Mecliste muhalefet, halkla birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

Laos'ta baraj çöktü, 6 köy sular altında, 20 ölü, en az 100 kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...