06 Eylül 2012 07:33

EMEP zamları protesto etti

1 Eylülde İstanbul’da ulaşıma yapılan yüzde 10’la yüzde 50 arasında değişen zamma tepkiler sürüyor. Emek Partisi (EMEP) dün Anadolu Yakası ve Avrupa Yakasında ulaşıma yapılan zamları protesto etti.Avrupa Yakasında ulaşıma yapılan zamları protesto eden EMEP İstanbul İl Örgütü, Mecidiyeköy metro durağından me

EMEP zamları protesto etti
Paylaş

Avrupa Yakasında ulaşıma yapılan zamları protesto eden EMEP İstanbul İl Örgütü, Mecidiyeköy metro durağından metrobüs durağına yürüdü.

“Ulaşım haktır yapılan zamlar geri alınsın” pankartı açan EMEP’liler, “Ulaşım haktır satılamaz”, “AKP elini cebimizden çek” sloganları attı.

Basın açıklamasını EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek yaptı. Gerçek, hükümetin “ülke ekonomisi iyiye gidiyor, kalkınıyoruz, büyüyoruz, gelişiyoruz” dediğini ancak zamların gelmeye devam ettiğini ve emekçilerin geçim derdinin de her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi.

SABAH VE AKŞAM ULAŞIM BEDAVA OLSUN

Ulaşımın emekçilerin sırtındaki en büyük yüklerden biri olduğunu, insanların temel haklarından biri olan ulaşım hizmetinin kâr amacıyla verilmesinin, emekçilerin sırtından para kazanılacak bir işletme mantığının egemen olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Gerçek, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın her fırsatta toplu taşıma araçlarına zam yaptığını ifade etti. Ulaşımın hak olduğunu ve yapılan zamların derhal geri alınması gerektiğini söyleyen Gerçek, emekçilerin işe, öğrencilerin okula gidiş saatlerinde ulaşımın parasız olması gerektiğini vurguladı.

Metrobüs durağından geçen yolcular eyleme alkışlarla ve ıslıklarla destek verirken, Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı da pankartıyla eyleme katıldı.  

‘MÜJDE’ ULAŞIMA EN AZ YÜZDE 10 ZAM

EMEP, aynı saatte Anadolu Yakasında da Söğütlüçeşme metrobüs durağı önünde zamları protesto etti. “Ulaşım haktır yapılan zamlar geri alınsın” pankartı açan EMEP üyeleri, “Ulaşım zamları geri çekilsin”, “Topbaş zammını al başına çal” sloganları attı.

EMEP adına basın açıklamasını yapan Şener Doğan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın metro açılışında insanların ulaşım sorununu çözmek üzere müjdeler verdiğini ancak daha bu müjdenin üzerinden bir ay bile geçmeden ulaşıma zam yapıldığını belirtti. Belediyenin “Benim otobüsüm ve metrom var, istediğim zammı yaparım, hatta ben buradan iyi de kar ederim” dediğini ifade eden Doğan, “Böyle bir mantığın artık İstanbullu emekçilere verecek hiçbir şeyi kalmamıştır” dedi. Söğütlüçeşme metrobüsünü kullanan yolcular da yapılan eyleme alkışlarıyla destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye kanallarının tümü engellendi

SONRAKİ HABER

Modern sinema’dan dokuz yeni Türkiye filmi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...