06 Eylül 2012 07:04

Suriye kanallarının tümü engellendi

Arapsat ve Nilsat uyduları üzerinden yayın yapan Suriye televizyon kanallarının tümünün yayını Çarşamba gününden itibaren engellendi. Kanalların engellenmesi Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının  Arap Birliği toplantısında yaklaşık iki ay önce aldıkları karar neticeside gerçekleşti. Bilindiği gibi bu toplantıda

Suriye kanallarının tümü engellendi
Paylaş

Suriye Enformasyon Bakanlığı tarafından yapılan yorumda bu kararın Suriye’ye yönelik ön yargıların ve düşmanca tutumun sonucu olduğu ifade edildi ve bu kararın geri çekilmesi istendi.

Engellemenin Arap enformasyon bakanlarının yedi yıl önce açıkladığı yayın ahlakının “ihlal” edildiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Arapsat ve Nilsat uydularından yaklaşık 800’e yakın kanal yayın yaparken yayın ahlakını ihlal eden onlarca kanal mevcutken, özellikle Suriye televizyonlarının yayınının Esad rejimini demokratik olmamakla suçlayan ülkelerin karar birliği ile engellenmesi dikkat çekti.

Suriye’de yayın yapan devlete ait “Asavra”(devrim) gazetesinde alınan kararın halkın iradesini ve haber alma hakkını hiçe sayan bir karar olduğu; kararı alanların tarihten ve ahlaktan yoksun oldukları, halka ihanetlerini de belgeledikleri yorumlarına yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BDP’li vekilin danışmanının evi basıldı

SONRAKİ HABER

EMEP zamları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...