24 Temmuz 2018 05:13

Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma başlattı.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan hakkında, PKK'lilerin cenaze törenlerine katılan HDP milletvekilleri hakkında yürütülen soruşturmalara yönelik sözleri nedeni ile soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "HDP Eş Genel Başkanı ve TBMM 27. dönem milletvekili Pervin Buldan’ın cenaze törenlerine katılan HDP’li dört milletvekili hakkında yürütülen adli soruşturmaları hedef alan ve benzeri durumlarda milletvekillerinin cenazeye katılma ve taziyeye gitme şeklinde davranmak durumunda olduklarını ifade eden açıklamaları incelenmiş, adı geçen hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Pervin Buldan, Van'daki parti toplantısında yaptığı konuşmada, "Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbette ki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine gitmek bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur" demişti.

HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında PKK'li Mehmet Yakışır'ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle, HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında ise PKK'li Dewran Baysal'ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener, İYİ Partililerden 72 saat süre istedi

SONRAKİ HABER

Meteoroloji: Şiddetli yağış İstanbul'da akşama kadar etkili olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa