23 Temmuz 2018 23:35

Müsaitseniz gelin ‘bidonlarla’ su taşıyalım!

Elazığ'ın Tadım köyünden bir Evrensel okuru, 1 aydır yaşadıkları 'aksaklıklar'ı ve içme sularının olmamasını yazdı.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Evrensel gazetesi okuru

Yaklaşık olarak 1 aydır Elazığ’ın Tadım köyünde içme suyu yok. Kuyuda su seviyesinin düşmesi sonucu yapılan beceriksiz işlemde borular kırılarak eski kuyu kullanım dışı bırakıldı. Yeni kuyu için Elazığ İl Özel İdare gelip çalışma başlattı. Fakat çalışma esnasında makinede parça kırıldı. Bu parça koskoca İl Özel İdarede yedeği olmayan parça olunca İstanbullardan, Ankaralardan 4-5 günde getirildi. Diyelim ki deponuzda yedeği yok, Elazığ’da hiç mi bu parçayı yapan yoktu dışarıdan getirttiniz? Ya da neden geçici olarak herhangi bir makineden söküp problemi gidermediniz?

Velhasılıkelam ya sabır çekerek kuyu bitirildi. Bu sefer de motoru kuyuya indirmek için vinç bekledik 3 gün. Yine koskoca Elazığ’da sanki sadece 1 vinç varmışçasına. Yine “ya sabır” dedik. Bu süre zarfında yeni kuyunun ağzı açık bir şekilde bekledi. Acaba içine bir şey atıldı mı, içine hayvan falan düştü mü, düşmedi mi bilemiyoruz?

Tam artık faaliyete geçti dedik sevindik bu sefer de borular delinmiş, motor hasarlı denildi. Bu şekilde yine bekledik. Tamam oldu dedik bu sefer ama kara haber geldi: “Motorun değişmesi lazım, bu motorla olmuyor.” Sanırım yine 3-4 gün süre alacak bunun yapılması. Bu süre zarfında ise yaşlısı, genci, çocuğu, kadını, erkeği bidonlarla su taşıdı. Taşınan suyla banyo yaptılar, çamaşırlarını yıkadılar, lavabo ihtiyacını gördüler, evlerini temizlediler, bulaşıklarını yıkadılar, içme su ihtiyaçlarını giderdiler, hayvanlarını sulayıp aynı zamanda doğamızın oksijen kaynağı olan bitkilerini kurumaktan kurtarmaya çalıştılar. Bu süre zarfında iletişime geçtiğimiz belediye hizmeti “beyaz masa” sadece yazdığımızı okumakla yetindi. Valiliği aradık telefondaki kişi ‘Kime şikayet ederseniz edin’ dedi. Bimer’e, Cimer’e yazdık ses çıkmadı. Kısacası devletimizin bize hizmet verecek kurumlarına inancımız kalmadı.

Yazacak çok şey var fakat bunu daha fazla dile getirmek durumun vahametini yitirtiyor. Müsaitseniz gelin “bidonlarla” su taşıyalım.

ÖNCEKİ HABER

EMEP: İşçileri zehirleyenler ve göz yumanlar hesap vermeli

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık'a kürsüde müdahale! İşte yarım kalan konuşmanın tam metni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa