06 Eylül 2012 06:37

'Barış olsaydı ölmeyecekti'

Bölge illerinde çevreye rastgele bırakılmış patlayıcılar nedeniyle yaşamını yitirenlere her gün yenileri ekleniyor. Bu kez de Bingöl’de Ali Sağlık isimli köylü bulduğu cismin patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Olayda iki köylü de yaralandı. Arazilere birçok askeri mühimmat bırakıldığını belirten köylüle

'Barış olsaydı ölmeyecekti'
Paylaş

Yedisu ilçesinin Elmalı köyünde yaşayan 43 yaşındaki, 3 çocuk babası Ali Sağlık, hayvanlarını otlatırken bulduğu bir cismi eve getirdi. Cismin evde patlaması sonucu Ali Sağlık yaşamını yitirirken, akrabaları 49 yaşındaki Sıdıka Sağlık ile Habip Sal yaralandı. Durumu ağır olan Sıdıka Sağlık, Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi verirken, Habip Sal’ın tedavisi de sürüyor.

‘BARIŞTAN BAŞKA ÇÖZÜM YOK’

Ali Sağlık’ın, Elmalı Köyü Bikan mezrası mezarlığında defnedilmesinin ardından gazetemize konuşan Ekrem Sağlık, “Yayladan kadınlar telefon ettiler patlama oldu diye. Koşarak gittik. Ali ölmüş yerde yatıyordu. Yaralılar vardı. Muhtar Tugay Komutanlığını aradı. Bize ‘Şu an Şırnak’ta operasyondayız. Elimizde helikopter yok. Size geri döneceğiz’ dediler. Tekrar amca oğlum aradı, olayı anlattı. Bir saatte geldiler, bize yardımcı oldular” diyerek yaşadıklarını anlattı. Ali Kalgi isimili köylü ise, “Cenazeyi ve yaralıları helikopterle götürdüler. Küçük demir parçaları bulduk. Olay yeri inceleme ekibi geldi onlar her şeyi aldılar” dedi. Yaralılardan Sıdıka Sağlık’ın akrabası olan Ali Haydar Pişkinoğlu ise “Bu çatışmalar olmasaydı bu ölümler de olmazdı” dedi. Askeri mühimmatların araziye bırakılmasına tepki gösteren Vatan Sağlık ise “Çatışmalarda bırakılan patlayıcı maddeler, atılıp patlamayan bombalar... Devlet biraz duyarlı olsa, insanlara biraz iyi niyetle yaklaşsa bu ölümler olmayacaktı” dedi. “Barış olsa bu durum olur muydu? Olmazdı” diyen Hüseyin Göze ise “Dağ taş tahrip ediliyor. İnsanlar ölüyor, doğa ölüyor. Barıştan başka çözüm yok” şeklinde konuştu. (BingölEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekne battı: 60 mülteci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

BDP’li vekilin danışmanının evi basıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...