23 Temmuz 2018 23:20

'Bizim canımızı ne zaman alacaklar diye beklemeyelim'

Gebze'den bir General Electric işçisi, işten atmalarla gündeme gelen fabrikasında yaşananları yazdı, diğer işçilere çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

General Electric İşçisi
Gebze

Merhaba Evrensel gazetesi okuyucuları.

Ben işten atmalarla gündeme gelen General Electric fabrikasında yaşananları anlatacağım. Geçtiğimiz günlerde 75 işçi işten atıldı ve yıl sonuna kadar 30 kişinin daha işten atılacağı söylendi. Ocak ayından bu yana üretimdeki azalmanın bizlerde farkındaydık ama bu azalmanın faturası yine biz işçilere kesildi. İşten atılan arkadaşlarımızın içeriye girip arkadaşlarıyla vedalaşmasına bile izin verilmedi. Her kriz döneminde yaşananlar yine yaşanıyor.

Sendikamız Birleşik Metal-İş ne yaptı peki? Atılan arkadaşlarımız için dava açalım mı, ne yapmak gerek acaba sorularına “Gerek yok açsanız da bir şey değişmeyecek” şeklinde cevap vererek geçiştiriyor. Greve çıktığımızda da aynı gün içinde tekrar işbaşı yaptırmıştı. Biz sendikamızın oradaki tutumunu da biliyoruz. Ve pek çok arkadaşım gibi ben de sendikaya güvenmiyorum. Atılan isimlerin belirlenmesinde bile etkili olduğunu düşünüyoruz.

Aslında hem sendikacılar hem de patron üzerine düşeni yapıyor. Peki ya biz işçiler? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedikçe, aman kriz var işsiz kalırım ses çıkarmayayım dedikçe daha fazla bedel ödüyoruz. Şimdi içerdeki her bir arkadaşımızın ruh hali bizim canımızı ne zaman alacaklar şeklinde. Herkes ne zaman kapı önüne konacağını bekliyor. Eğer biz birliğimizi kursaydık, kimsenin atılmasına izin vermiyoruz; gerekirse üretimi durdururuz deseydik bugün bu korkuyu yaşamayacaktık. İşten atılan arkadaşlarımızda işlerinden olmayacaktı.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da Joan Baez rüzgarı

SONRAKİ HABER

Fakıbaba: Urfalı olmak istemeyenler nüfuslarını Antep'e aldırabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa